"naslovna strana Korijerea"
"naslovna strana Korijerea"

Buongiorno Italia: Korijere diktira sastav Venturi

Vreme čitanja: 6min | uto. 07.11.17. | 11:46

I selektor Italije mora da trpi kritike

naslovna strana Korijerea(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Nema velike razlike između Italije i Srbije kada je u pitanju odnos prema reprezentaciji i selektorima. Poput Slavoljuba Muslina i Đampjero Ventura rizikuje da bude smenjen čak i u slučaju da odvede Italiju na Mundijal u Rusiji. Uticajni fudbalski krugovi su sve glasniji u kritici stila igre i formacijske postavke koju propagira Ventura. Korijere je danas na prvoj strani objavilo formaciju koju većina Italijana smatra najboljom mogućom u ovom trenutku. Piše se i o Paulu Dibali koji nikako da izađa iz tunela krize. Inter pregovara sa PSŽ-om o razmeni pozajmica Havijer Pastore - Žoao Mario. Konstatuje se i da nije slučajno što Napoli nije uspeo da postigne gol u Seriji posle mečeva sa Mančester Sitijem kao i da su se Đanluiđi Donaruma i Leonardo Bonuči vratili u formu iz prethodnih sezona.  

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Gazeta delo Sport

Bićemo na Mundijalu“. stavlja Gazeta u prvi plan izjavu selektora Azura Đampjera Venture pred odlučujuće mečeve sa Švedskom u plejofu za SP u Rusiji sledeće godine.  “Italija stavlja na kocku sve u tri dana, između petka u Solni i ponedeljka na San Siru (prodato već 65.000 ulaznica). Baraž koji vredi mesto u Rusiji“, podvlači milanski dnevnik da je “fudbalska Skala“ već rasprodata za revanš meč. “Ventura: Nikada nisam pomislio da nećemo otići u Rusiju“, prenosi se izjava italijanskog stručnjaka.  

Milanski list je intervjuisao Điđija Kaziragija koji je odlučio baraž sa Rusijom 1997. godine koji je odveo Italiju na SP u Francuskoj: “Kaziragi je optimista: Prolazimo mi. Naš kvalitet pobeđuje njihovu organizaciju“.

Na unutrašnjim stranama Gazeta predviđa dve moguće formacije koje će Ventura da izvede. Prva je 3-5-2 sa Điđijem Bufonom na golu; Barzaljijem, Bonučijem i Kjelinijem u odbrani; Kandreva, Parolo, De Rosi, Verati i Spinacola na sredini terena; Zaza i Imobile u napadu. Druga solucija je 3-4-1-2, odbrana ostaje ista, a na sredini terena igraju Darmijan (ili Kandreva) Parolo, De Rosi i Spinacola; Verati u ulozi ofanzivnog plejmejkera: Imobile i Insinje (Zaza) u špicu.  

MOZZART KVOTE
(3,50) Švedska (3,00) Italija (2,30)

Hvala Meastro“, zahvaljuje se Gazeta u svoje i u ime svojih čitalaca na svemu što je Andrea Pirlo pružio u karijeri.  

Inter, uloženo pola milijarde evra, ali neće biti ludačke potrošnje“, piše Gazeta da je Suning investirao u Nerazure kroz povećanje kapitala, pozajmice i sponzorske ugovore, preko 500.000.000 evra ali da u januaru neće biti vatrometnih transfera. Moguća “low cost“ pojačanja su Pastore i Ramirez.  

Gazeta na prvoj strani dovodi u liniju koincidenciju da su sa dobrim igrama Donarume i Bonučija stigli pozitivni rezultati za Milan: “Donaruma i Bonuči su ponovo odlučujući i Milan se penje na tabeli“. Na unutrašnjim stranama se kaže da se Donaruma vratio u prošlogodišnju formu, a da Leonardo od tereta postaje svakim danom sve više tačka oslonca Milana.

Milanski dnevnik se bavi danas i Paulom Dibalom. “Joja“ je u prvih osam sezonskih utakmica postigao 12 golova dok je u drugih devet zatresao samo jednom mrežu. “Dibalina kriza, Juve traži lek: Sa vremenom će ponovo biti super“. Podsetimo, u Torinu se priča da su razlog pada Dibaline koncentracije i forme sentimentalne prirode i noćni život.  

U vrhu strane Gazete citira reči svog i vlasnika Torina Urbana Kaira: “Toro je za Evropu i Beloti ostaje“. Kairo je ponovio da nikada nije mislio da uruči otkaz Siniši Mihajloviću i da su utakmice protiv Kaljarija i Intera potvrdile ono što on misli o sprskom treneru i igračima koje ima na raspolaganju.  

CORRIERE DELLO SPORT

naslovna strana Korijerea

Igrajmo ovako, 4-3-3: Bufon; Florenci, Bonuči, Kjelini, Spinacola; Parolo, De Rosi, Verati; Kandreva, Imobile, Insinje“, predlaže Korijere delo sport formaciju selekturu Đampjeru Venturi za mečeve sa Švedskom u plejofu za Mundijal u Rusiji.  

Potrebna nam je jednostavnost: Florenci, Parolo, Verati i Insinje, svako u svojoj prirodnoj ulozi“, aludira Korijere da Ventura često zbog svog fudbalskog ubeđenja igra sa formacijom 4-4-2 ili 4-2-4 i na taj način primorava najbolje italjanske fudbaler da igraju na mestima koja nisu njihova i na koja nisu naviknuti.  

Već je delirijum za derbi“, piše ispod zaglavlja rimski list da je 11 dana pre sudara Rome i Lacija u  šampionatu temperatura među navijačima već podgrejana. “Najngolan pumpa Đalorose: Hoću skudeto i titulu svetskog prvaka. Vraća se Šik. Inzagi ima dodatno oružje: Felipe Anderson. U Formelu zabrinuti zbog Milinkovića“, stoji u podnaslovu. Na unutrašnjim stranama se kaže i da su u Romi zabrinuti zbog Aleksandara Kolarova koji će kao i Nikola Milinković preći pola sveta i vratiti se par sati pred derbi. Takođe se kaže da će na Olimpiku biti oko 50.000 ljudi što i nije tako loša poseta imajući u vidu sve probleme s kojima se navijači suočavaju da bi stigli na stadion. Javni prevoz je loš, mesta za parking su daleko od stadiona i praktično ste ostavljeni na milost i nemilost kriminalcima koji “rukovode“ parking prostorom, a utakmica se zbog atletske staze i položaja tribina ne vid bogzna šta.  

Inter, u januaru stiže Pastore“, predviđa Korijere da bi Argentinac mogao da se vrati pod zaštitničko krilo Valtera Sabatinija koji ga je otkrio u Argentini i doveo u Palermo pre osam godina. List tvrdi da Inter već pregovara sa PSŽ-om i da bi moglo da dođe do razmene pozajmica Pastore za Žoaa Marija. Ramires dolazi u decembru na pozajmicu do kraja sezone a onda će se videti da li će ostati u Milanu ili će se vratiti u Kinu.  

Napoli: Sari leti visoko posle 12 kola je ispred i Bjankija i Bigona“, poredi list učinak aktuelnog trenera Napolija sa njegovim prethodnicima koji su osvojili dva skudeta na klupi tima podno Vezuva.

TUTTOSPORT

Dibala pronašao radost (Joju)“, poigrao se Tutosport sa nadimkom Argentinca da bi najavio izlazak iz tunela igrača Juventusa koji je briljirao u dresu Bjankonera do oktobra, a onda se bukvalno ugasio. “Juve očekuje sa nestrpljenjem povratak Argentinca na nivo forme s početka sezone. Nije samo u pitanju kondicija igrača već i njegovo samopouzdanje koje je poljuljano zbog dva nerealizovana penala protiv Atalante i Lacija. Na horizontu se profiliše novi sudar sa Mesijem u Ligi šampiona: prava prilika da se preporodi as Bjankonera pred krcatim stadionom“, stoji u podnaslovu.

“Pirlo se povukao, Juve spremna da ga vrati u svoj krilo“, piše Tutosport da bi Pirlo mogao da nastavi svoju karijeru kao rukovodilac Stare dame. Na početku bi imao ulogu tzv. ambasadora Juvea, a kasnije i važnije uloge u klubu.  

Preokret u pet poteza“, objašnjava list u današnjem izdanju kako je Torino uspeo da digne glavu i izađe iz veoma teškog perioda krize i rezultata i igre. Po Tutosportu ključnu ulogu su odigrali povratak bazičnim prinicipima na kojima počiva klub, promena formacijske postave u 4-3-3-, oporavak povređenih fudbalera, hrabri izbori Mihajlovića i uloga koju su igrali rukovodioci u kriznom momentu. “Mihajlović do pakla i nazad u pet koraka“, naslov je na unutrašnjim stranama na kojima se hvali kapacitet srpskog trenera da uvaži dobronamerne savete i to što nije rob vlastite tvrdoglavosti. “Mihajlović je stavljao preveliku odgovornost na leđa igrača: vođa mora da bude on“, rekao je sportski direktor Petraki. Od Mihajlvićevih promena dodatnu korist je imao bek Kristijan Ansaldi koji je dobio poziv da obuče dres Argentine.  

Pozadina pakta senatora za Montelu“, naslov je insajderske priče Tutosporta u kojoj se otkriva da su starosedeoci stali iza trenera i da su oni predvodili mini revoluciju u svlačionici Milana. U redakcijskom komentaru Tutosport piše da Milan još nije ozdravio i da je pobeda nad Sasuolom samo jedan aspirin.  

Napoli je umoran, Sarijeva misija da transformiše rezerve u igrače u dostojne alternative startera“, piše Tutosport. Pažljivim fudbalskim posmatračima nije promakla činjenica da Napoli oba puta posle mečeva sa Sitijem Pepa Gvardiole nije postigao gol u prvenstvu, a reč je o timu koji sa Sarijem na klupi postiže u proseku preko 2,5 golova po utakmici.  

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Buongiorno ItaliaĐampjero VenturaEvropaItalijaSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara