""
""

Buongiorno Italia: Ludnica zbog Điđa!

Vreme čitanja: 3min | pet. 16.06.17. | 11:39

Medijski zemljotres u Italiji

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Izabrane vesti

Raskid između Điđa Donarume i Milana izazvao je pravi medijski zemljotres u Italiji, tako da je logično što je talentovani čuvar mreže apsolutna zvezda naslovnih strana u štampi. Piše se da su četiri kluba u trci da ga angažuju: Juve, Inter, PSŽ i Real Madrid. Od ostalih vesti prostor dobijaju i planovi Lacija da dovede Papu Gomeza i Rome da proda Salaha i da reinvestira deo tog novca u dovođenje Murijela.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Điđo Donaruma je glavni protagonista treći dan zaredom na naslovnoj strani najtiražnijeg sportskog dnevnika u Italiji. “Razlaz, Điđo a šta ćemo sad?”, pita se milanski dnevnik posle prekida pregovora agenta mladog golmana Mina Rajole i rukovodstva Milana. U podnaslovu se kaže da se iza ugla već pozicioniraju Juventus, Real, PSŽ a da Milan cilja da dovede Neta. “Rajola je saoštio Rosonerima da čuvar mreže neće obnoviti ugovor koji ističe 2018. godine i odmah se video sa Marotom (generalnim direktorom Juvea). Ali u Madridu i Parizu žele Donarumu odmah”, precizira Gazeta.

“Fasone: Ogorčeni smo, mislili smo da će on biti stub našeg tima”, citira list reči generalnog direktora Milana.

“Navijači: Bes se širi internetom zbog poljubca grbu na dresu”, svedoči Gazeta da je za samo jedan dan Donaruma prešao put od miljenika do izdajnika u očima tifoza Milana koji mu posebno spočitavaju ljubljenje dresa kao vrhunski izraz njegovog licemerja.

U dnu strane se kaže da je i Inter počeo ozbiljnije da se kreće u prelaznom roku. “Matuidi i Tete na jelovniku”. U tekstu se kaže da su se rukovodioci Nerazura sreli a manedžerima francuskog fudbalera i novog dragulja Ajaksa. Istovremeno se tvrdi da Inter nije odustao ni od Ridigera, ni od Borhe Valera. Naprotiv, dvojica fudbalera su sve bliža Pinetini.

CORRIERE DELLO SPORT

“Papu hoće”, trijumfalno objavljuje na naslovnici Korijere da Papu Gomez želi da pređe u Lacio i tim povodom je napravio fotomontažu igrača Atalante u Nebeskoplavom dresu. “Gomez otvorio vrata Laciju. Planovi Nebeskoplavih mu se sviđaju i spreman je da pregovara”, stoji na naslovnici. List još dodaje da je Argentinac odustao od ideje da pošto-poto igra LIgu šampiona sledeće sezone i da će doneti konačnu odluku na bazi ponuda koje bude dobio.

Što se tiče Lacija na prvoj strani se ističe i da su Simone Inzagi i Igli Tare počeli da vrše snažan pritisak na Stefana De Fraja da produži ugovor sa Lacijom.
“Salah sve bliže Liverpulu. Roma fiksirala cenu: 40 miliona i reinvestira novac u Muriela”, naslov je posvećen Đalorosima ispod zaglavlja. U podnaslovu se navodi da je agent Salaha već u Liverpulu i da pregovara sa Redsima a da je Roma počela presing na Murijela koji ima raskidnu klauzulu sa Sampdorijom koja iznosi 25.000.000 evra. Cifra koju Roma ne želi da plati ali je spremna da joj se približi, uključujući i ubacivanje u transfer igrača iz svog podmlatka za koje je zainteresovan tim iz Đenove.

TUTTOSPORT

“Điđo raskinuo sa Milanom. Ko nudi više? Juve, PSŽ, Inter, Real Madrid”, pita se Tutosport na naslovnici kojom dominira portret Donarume.  U podnaslovu se kaže da su golman i njegov menadžer Rajola odbili da produže ugovor koji ističe u 2018. godini i da su na “prozoru” četiri kluba koji su spremni da reaguju odmah ako Milan odluči da ne izgubi golmana bez evre obeštećenja sledeće godine.

U vrhu strane torinski dnevnik prenosi izjavu nove nade italijanskog fudbala Orsolinija koji je sa mladom reprezentacijom osvojio treće mesto na SP i zlatnu kopačku kao najbolji strelac turnira: ”Učim od Mandžukića”.

“Toro traži Gregusa za sredinu terena”, izveštava Tutosport da je tim našeg Siniše Mihajlovića zainteresovan za 26-ogodišnjeg Slovaka Jana Gregusa.

U dnu strane se kaže da je Inter sve bliži angažmanu Borhe Valera i da je pista Škrinjar za odbranu sve toplija dok iz Rusije stiže vest da novi trener Zenita Roberto Mančini želi da dovede u Sankt Petersburg Murijela.

Piše: Željko Pantelić  


tagovi

Serija AMilanLacioItalijaEvropaĐanluiđi DonarumaBuongiorno ItaliaAlehandro Gomez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara