""
""

Buongiorno Italia: Mihajlović ima heroje! Golgeteri ponovo dominiraju Serijom A

Vreme čitanja: 5min | čet. 22.09.16. | 11:26

Italijanska sportska štampa inspirisana dobrim partijama Ikardija, Bake i Milika piše o fenomenu sjajnih napadača

                (OD DOPISNIKA MOZZART SPORTA IZ RIMA)

Izabrane vesti

Italijanska sportska štampa ističe novi fenomen u italijanskoj Seriji A, odnosno povratak golgetera na velika vrata. U svim vodećim klubovima vodeći napadači igraju o odličnoj formi i presudni su za pobede svojih timova. Od Ikardija i Bake preko Iguaina do Džeka, Milika i Kaljehona. Svakako najpresudiniji igrač za svoj tim je Ikardi koji je postigao sve Interove gole osim jednog u kojem se transformisao u asistmena. Ističu se i uloge Iguaina i Džeka za povratak Juventusa i Rome na pobedničke staze, kao i značaj Bake za Milan. Na drugoj strani Kaljehon i Milik se nisu upisali u listu strelaca sinoć protiv Đenove ali se njihov trener Sari žalio na sudijske greške koje su lišile Napoli dva penala, protiv Đenove. Siniša Mihajlović je inkasirao velike pohvale za igru svog Torina koji je igrao na pobedu protiv Peskare čak i kada je ostao sa devetoricom igrača na gostovanju u gradu na obali Jadranskog mora.

 LA GAZZETTA DELLO SPORT

 “Juve kraljica, Ikardi kralj”, otvara s tim naslovom današnje izdanje Gazeta pošto je na italijanskom Juventus imenica ženskog roda. “Alegri se vratio na vrh tabele, još jedan šou Maurita”, objašnjava motiv naslova milanski list dok se u podnaslovu dodaje da su Bjankoneri odmah reagovali pobedom nad Kaljarijem 4-0 posle poraza od Intera. “ Iguauin trese mreže i omogućava drugima da tresu mreže. U listu strelaca se upisali Rugani i Dani Alveš”, piše Gazeta. “Inter u Empoliju igrao kao veliki klub i pobedio 2-0. Argentinac postigao dva gola i zauzeo vodeće mesto na listi strelaca”, navodi se za Inter. Na unutrašnjim stranama Gazeta podvlači da je kreator svih golova Intera u prvenstvu Ikardi, šest je postigao lično a sedmi je došao posle njegovog centaršuta za Perišića u pobedi nad Juveom.

“Toti starter: Spaletijev poker. Lepa Đenova zaustavila Napoli”, zbirni je naslov za trijumf Rome protiv Krotonea (4-0) i remi bez golova na Marasiju. U podnaslovu i na unturašnjim stranama se prenosi oštar napad trenera Napoletanaca Mauricija Sarija koji se obrušio na sudije jer su, po njemu, oštetili Napoli za dva penala( faul nad Milikom i igranje rukom Okamposa).
“Kjevo za divljenje, herojski Toro remizirao sa devetoricom igrača. Super Bolonja, Palermo ubo tri boda”, sažet je u jedan naslov pobeda Kjeva nad Sasuolom, Bolonje nad Sampomo, Palerma nad Atalantom i nerešni rezultat Torina sa Peskarom.
“Još dva gola Balotelija. Nica prva”, sa velikim zadovoljstvom Gazeta izveštava o probuđenom Super Mariju koji je ponovo bio u galvnoj ulozi, ovoga puta u pobedi nad Monakom 4-0, koja je omogućila timu sa Azurne obale da zasedne na čelo tabele francuskog šampionata. U redakcijskom komentaru pod naslovom “ Takva Mario bi dobrodošao nacionalnoj selekciji” se izražava nada da je došlo do preokreta u karijeri Balotelija i da bi, takav, mogao da bude od velike koristi Azurima koji muku muče u poslednjim godinama da nađu efikasnog centarfora.

U vrhu strane Gazeta ostavlja prostor za veliku polemiku koja je nastala posle odluke gradonačelnice Rime Virdžinje Rađi da ne da zeleno svetlo za kandidaturu Večnog grada u trci za oranizaciju Olimpijskih igara 2024 i njenog nekorektnog ponašanja jer je pustila predsendika italijanskog  nacionalnog olimpijskog komiteta Đovanija Malagoa da je čeka gotovo 40 minuta. Rasprava je postala još otrovnija kada se saznalo da je Rađijeva lagala da ima institucionalne obaveze zbog čega je navodno  kasnila na zakazani sastanak budući da je fotografisana kako ruča u jednom rimskom restoranu sa svojim saradnicima. “Stop Rimu 2024. Rađi: Ne Olimpijadi. Malago: Demagogija”, je naslov Gazete dok se u podnaslovu podseća na, eufemistički rečeno, nekorektno ponašanje Rađijeve.U redakcijskom komenatru Gazeta kritikuje odluku Rađijeve i piše o “snu koji je prekinut bez validnog razloga”.

 CORRIERE DELLO SPORT

“Džekove stvari” , veliča Korijere dva gola Edina Džeka i njegovu igru protiv Krotonea budući da je uz Frančeska Totija proglašen za najboljeg igrača meča. “Toti kreirao, Bošnjak pogodio dva puta. Krotone demoliran, u listu strelaca se uupisali i El Šaravi i Salah. Genijalni potezi kapitena Totija koji je ostao na terenu svih 90 minuta. Ščešni odbranio penal”, stoji u podnaslovu .

 “Preokret u Laciju, Kejta se vraća među startere”, najavljuje Korijere da je Simone Inzagi spreman da ukaže šansu Senegalcu sa španskim pasošem da zaigra od prvog minuta na meču protiv Empolija u nedelju. “Posle teškog poraza od Milana, Inzagi sprame velike taktičke promene koje predviđaju Kejtu od prvog minuta. Basta i Bastos su povređeni”, piše Korijere dok se na unutrašnjim stranama kaže da sem Baste i Bastosa, najverovatnije ni Bilja ni Marketi neće biti na raspolaganju Inzagiju. dok će naš Milinković-Savić irgati sa povređenim palcem.
“Juve ponovo komanduje. Samo remi za Napoli. Inter, dva puta Ikardi”,
zbirni je naslov za sigurne pobede Bjankoera i Nerazura i remi Napolija u Đenovi.

Ispod zaglavlja i Korijere posvećuje prostor odluci gradonačelnice Rima da ne podrži kandidaturu svog grada za organizaciju Olimpijskih igara:”Rađin, nema Olmpijade ali Nacionalni olimpijskim komitet se ne predaje”. U podnaslovu. uz fotografiju kao dokaz, se kaže da se Rađi ponela nekorektno budući da je bezbrižno ručala u vreme kada je trebalo da se sretne u Kampidolju sa predsednikom Italijanskog olimpijskog komiteta Malagoom.

TUTTOSPORT

“Sa Iguainom, Juve je prvi “ zadovoljno konsatuje Tutosport da je bio u pravu kada je vodio vrlo agresivnu kamapnju da Iguain nikad više ne sme da ostane na klupi za rezerve. “Gonzalo na terenu i muzika se menja: tresli mreže i Rugani i Dani Alveš a Čepeteli postigao autogol u finišu. Gnevna reakcija Bjankonera posle pogrešnog koraka na San Siru. Sari pobesneo na sudije”, stoji u podnasluvu u kojem se ne apostrofira samo pobeda Juvea nad Kaljarijem već i remi Napolija sa Đenovom koji je omogućio Staroj dami da se vrati na čeleo tabele. Recimo i da je Tutosport, baš kao i Korijere i Gazeta svrstao Darka Lazovića među najbolje aktere meče ističući da se srpski fudbaler, praktično preporodio, od dolaska Jurića na klupu Đenove.

“Odoleo sa devetoricom: Veliki Toro, Toro heroja!” hvali na sva usta Tutosport izabranike Siniše Mihajlovića koji protiv Peskare na gostovanju nisu prestali da igraju na pobedu čak i kad su ostali sa devet igrača na terenu.

“Sudija Banti desetkovao svojim sumnjivim odlukama Torino u Peskari, ali i pored toga samo je stativa zaustavila Belotija da ne potpiše pobedu Torina sa dvojicom igrača manje na terenu“.

“Ikardi i Džeko tresli mreže za treće mesto” ističe Tutusport učinak dvojice golgetera koji su doprineli pobedama Intera i Rome i deljenje trećeg mesta na tabeli sa Kjevom.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

TorinoSiniša MihajlovićSerija AMilanMauro IkardiKarlos BakaItalijaInterEvropaĐenovaArkadijus Milik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara