"Naslovne strane italijanske sportske štampe"
"Naslovne strane italijanske sportske štampe"

Buongiorno Italia: N'Zonzi je Damin za 30.000.000 evra! Kejta hoće iz Lacija u Romu, Jurić bocka Džigija Ninkovića

Vreme čitanja: 5min | sre. 14.12.16. | 11:45

U centru pažnje italijanskih medija je i predstojeći derbi između Juventusa i Rome

Naslovne strane italijanske sportske štampe

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Izabrane vesti

Veliki derbi italijanskog šampionata Juventus - Roma je u centru pažnje svih italijanskih medija. Rivalstvo dva kluba se ne svodi samo na teren već i na fudbalsku pijacu gde su Roma i Juve bacili oko na iste igrače. Istovremeno, Rimom sve glasnije kruži priča da je Kejta odlučan da ostane do kraja ugovora u Laciju i zatim da pređe u Romu. Podsetimo, za razlliku od Milana, gde je normalno da igrači prelaze iz jednog u drugi klub, u Rimu je to kao u Beogradu, transferi igrača između večitih rivala su anomalija u bukvalnom smislu te reči.

Piše se i o drugoj kapari od 100.000.000 evra  koju su uplatili Kinezi da bi produžili rok za okončanje kupovine Milana, a Tutosport objavljuje intervju sa Žoaom Marijom koji poručuje da će dovesti Ronalda u Inter ako CR7 odluči da napusti Real. Takođe, Gazeta danas posvećuje gotovo čitavu stranu Sergeju Milinkoviću Saviću ističući da sa njim Lacio matira svoje protivnike i prenosi poruku trenera Đenove Ivana Jurića našem Nikoli Ninkoviću da mora da bude ubojitiji u kaznenom prostoru. 

LA GAZZETTA DELLO SPORT 

“Skudeto i prelazni rok: Juve - Roma totalni sudar”, naslov je Gazete kojim se nagalašava da Bjankoneri i Đalorosi neće voditi samo bitku na terenu u subotu veče u Torinu već će biti u klinču i na fudbalskoj pijaci tokom januara. “Oba tima žele u januaru Rinkona a u junu bi da uzmu dragulje Atalante Kaldaru i Kesija”, stoji u podnaslovu. 

“Još 100 miliona evra  Milanu od Kineza, ali ni evra za pojačanja”, ističe milanski sportski dnevnik paradoks da su kineski biznismeni, bez problema, izdvojili 200.000.000 evra za kaparu, a ne žele da investiraju u pojačanja u sledećem prelaznom roku koji bi omogućili Monteli da ostane u trci za mesta koja vode u Ligu šampiona. 

“Napoli – Pavoleti: sve je dogovoreno, sada lekarski pregled”, izveštava Gazeta da su predsednik Đenove Preciozi i njegov kolega iz Napolija De Laurentis utanačili sve i da će napadač Grifona, ako prođe lekarske preglede, biti plaćen 18.000.000 evra.
“Inter koji pati od loših rezultata u nedelju ide kod svoje noćne more Sasuola”, podseća lista da je prošle godine sunovrat Mančinijevog Intera počeo upravo od poraza od Sasuola na San Siru i da su Nerazuri nanizali, posle pobede nad Empolijem, čak sedam uzastopnih poraza na gostovanjima. 

Posle Korijere delo Sporta, danas i Gazeta posvećuje gotovo celu stranu našem Sergeju Milinkoviću Saviću.
“Toranj Milinković, sa njim Lacio matira protivnike”, naslov je teksta posvećenog reprezentativcu Srbije. U podnaslovu se navodi da Milinković nije samo najbolji igrač Serije A u vazdušnim duelima već i da je među najuspešnijim goleterima i asistmenima u krugu veznih igrača italijanskog šampionata. “Srbina više niko ne zaustavi”, poručuje Gazeta podsećajući da je malo falilo da Sergej postane igrač tima kojeg će Lacio sresti sledeće nedelje - Fjorentine. 

Gazeta prenosi i poruku trenera Đenove Ivana Jurića upućenu Nikoli Ninkoviću:
”Jurić bocka Ninkovića: mora da trese češće mreže”. Hrvatski stručnjak je dodao i da očekuje od bivšeg igrača Partizana da, zajedno sa Okamposom, bude ubojitiji u kaznenom prostoru. Poruke Jurića nisu slučajne, naš fudbaler će imati veliku šansu od januara pošto će, kako stvari stoje, Pavoleti preći u Napoli. 

CORRIERE DELLO SPORT 

“Spaleti će igrati ovako”, najavljuje na prvoj strani Korijere tekst na unutrašnjim stranama u kojima predviđa da će Roma protiv Juvea igrati u formaciji 4-1-4-1 kada se brani, a 3-4-2-1 kada napada. Takođe, tvrdi Korijere, za Iguaina se sprema posebna taktika dok će Najngolan imati zadatak da neutrališe svog prijatelja Miralema Pjanića. List prenosi i vest da su karte za derbi Juventus - Roma planule za 42 minuta, što je novi rekord u brzini rasprodavanja kapaciteta stadiona u Torinu. 

“Super Lacio zahvaljujući vama”, prenosi Korijere reči zahvalnosti predsednika Klaudija Lotita igračima i stručnom štabu izgovorene na tradicionalnoj predbožićnoj večeri. “Derbi smo već zaboravili”, poručio je trener Inzagi, dok se na unutrašnjim stranama piše da bi Paloski mogao da pređe u Lacio iz Atalante. Inače, Rimom kruži sve glasnije priča da bi Kejta Balde Dijao mogao da pređe u Romu, odnosno da će ići na istek ugovora u 2018. godini i da će zatim, bez obeštećenja, preći u redove Vučice. Takav scenario, nema sumnje, izazvao bi pravi zemljotres u Rimu, s obzirom na to da su direktni prelasci iz Rome u Lacio i obratno, pogotovo afirmisanih fudbalera, prava retkost i izazivaju više problema nego transferi između večitih rivala u Beogradu. 

“Juve zagrizao: 30.000.000 za N’Zonzija”, piše list da su Bjankoneri odlučili da investiraju novac od prolaska u osminu finala Lige šampiona u francuskog veznog igrača iz Sevilje. 

TUTTOSPORT 

“Alegri je anti Roma”, vodeći je naslov torinskog sportskog dnevnika kojim se aludira na činjenicu da je trener Juventusa odbio ponudu da preuzme Romu 2013. godine i da mu je ta odluka omogućila da napavi zaokret u svojoj karijeri. “Istorijsko ne Romi, a onda serije uspeha: O ovom Juventusu ćete dugo pričati. Ma kakvi problemi, imam odličnu grupu igrača”, prenose se reči Alegrija kojima pokušava da smiri vode koje su se uzburkale zbog ponašanja Mandžukića i njegovih pretenzija da bude strarter čak i kada su Iguain, Dibala i Pjanić zdravi. 

“Juve - N’Zonzi, tu smo”, i Tutosport ima informacije da su pregovori Stare dame i andalužanskog tima poodmakli i da će najverovatnije biti plaćena raskidna klauzula u dve godišnje rate. 

Tutosprot objavljuje i intervju sa Žoaom Marijom koji je zagolicao navijače Intera: ”Ako Ronaldo odluči da napusti Real dovešću ga u Inter”, izjavio je mladi Portugalac. U podnaslovu se citiraju njegove reči da inter ima igrače da stigne do Lige šampiona i da je neophodno da nanižu četiri ili pet pobeda i situacija će se radikalno promeniti na bolje. Žoao Mario je upozorio Juventus da ne potceni Porto: ”Juve, oprezno sa Portom. Seti se Benfike”, podsetio je nekadašnji igrač tima iz Lisabona da je  Benfika izbacila u polufinalu Lige Evrope Juventus pre par godina. 

Tutsoport piše i da je Fjorentina blindirala Nikolu Kalinića:
”Raskidna klauzula za Kalinića iznosi 50.000.000 evra”

Bivši igrač Torina i Napolija Masimo Kripa savetuje predsednika Urbana Kaira da angažuje Kastra iz Kjeva i da igra na kartu Mihajlović:”Dragi Toro, uzmi Kastra i sa Mihom ideš u Evropu”. Po mišljenju Kripe Torino ima tanku klupu i ilustruje to svoje zapažanje podatkom da su takozvane rezerve postigle samo dva gola u dosadašnjem toku šampionata. 

Piše: Željko Pantelić


tagovi

EvropaInterItalijaJuventusLacioMilanRomaSerija AStiven N'Zonzi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara