Buongiorno Italia: Otkrivena luda Milanova ponuda za Sergeja! Kežman objasnio da su Srbi narod kojem novac nije najvažniji

Vreme čitanja: 5min | sre. 03.10.18. | 11:38

Nižu se pohvale na račun razgoropađene Rome

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Utakmice Lige šampiona su u prvom planu italijanske sportske štampe. Za nas je nanjinteresantniji intervju Mateje Kežmana Korijereu posle potpisivanja novog ugovora Sergeja Milinkovića Savića sa Lacijom. Kežman je istakao da je Sergejev izbor bio uslovljen srcem, na novcem. Mesađero piše da je Milan ponudio u avgustu 160.000.000 evra za Milinkovića. Piše se i o verovatnom prelasku Bepea Marote u redove Intera čim njegov boravak i formalno bude okončan u Juventusu.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

“Juve, trostruka radost”, naslov je povodom het-trika Paula Dibale i lake pobede Juventusa nad Jang Bojsom 3:0. “Dibalini golovi i magije: Tražio sam ovakvu noć”, citira list i izjavu Argentinca posle najbolje odigrane utakmcie u ovoj sezoni. Gazeta podseća da je Juve, bez Ronalda, zabeležio devetu uzastopnu pobedu u sezoni  a da Murinjo nije uspeo da poleti ni protiv skromne Valensije.

“Džekov troskok”, aludira Gazeta na Edinov “triling” golova protiv Viktorije na Olimpiku. “Super veče Bosanca sa tri gola, kompletirali feštu Under i Klajvert. Roma postigla 12 golova u sedam dana”, podseće se na pobede Đalorosih protiv Frozinonea (4:0), Lacija (3:1) i Viktorije (5:0). Na unutrašjim stranama Gazeta piše da je Kolarov ponovo bio među najboljima u dresu Rome, uprkos iritirajućoj povredi levog stopala, odnosno da je on bio asistent za prvi gol Džeka koji je na startu meča olakšao posao Romi protiv Čeha. Kolarov je ocenjen sedmicom.

Napred Ikardi. Inter se uzda u Maurita za blic u PSV-ovoj kući”, najavljuje se s tim naslovom meč PSV - Inter. U tekstu na unutrašnjim stranama se podlače reči trenera Spaletija da Inter neće kalkulisati u Ajndhovenu i da će ići na pobedu. Takođe se izveštava da još uvek nije postignut dogovor o produžetku ugoovra Ikardija sa Interom sa povećanjem plate.

“Liverpul i… arbitar. Anćeloti vidi crveno”, asocira milanski dnevnik čitaoce na boju dresova tima Jirgena Klopa ali i na arbitra Kasaija koji se propisno obrukao kada je praktično eliminisao Bajern svojim suđenjem  na utakmici protiv Real Madrida u Ligi šampiona, pretprošle sezone. Na klupi Bavaraca je tada sedeo Anćeloti. Prema informacijama Gazeta još uvek nije sigurno ko će praviti društvo Insinjeu u napadu Azura ali je, u ovom momentu, Milik bliži dresu startera nego Mertens.

CORRIERE DELLO SPORT

“Vrh Džeko”, naslov je u planinarskom stilu za pobedu Rome nad Viktorijom kao znak početka “penjanja” Đalorosih u Ligi šampiona. List podseća na triling Džeka, golove Undera i Klajverta i citira reči trenera Di Frančeska: ”Konačno smo postali tim”. Na unutrašnjim stranama se dodaje da je šef stručnog štaba rimskog kluba potvrdio da će njegov tim nastaviti da igra u postavci 4-2-3-1 i da će u u budućnosti vršiti samo manje promene starterskog tima.  Kapiten srpske reprezentacije Kolarov je dobio 6,5 od Korijerea za svoj učinak. List je istakao da je Aleksandar igrao sa polomljenim prstom na levoj nozi i da je bio silno galvanizovan dočekom koji su mu priredili navijači Rome pred početak meča. “Dibala izbrisao Švajcarce: het-trik”, piše Korijere o pobedi Juventusa nad Jang Bojsom.

“Lacio, vrediš više od novca”, naslov je na prvoj strani intervjua koji je Mateja Kežman dao Korijereu. Na unutrašnjim stranicama je izabran naslov: ”Sergej voli Lacio i nije izabrao novac”.  Menadžer Sergeja Milinkovića Savića je rekao da su odbijene brojne unosne ponude, kako za Lacio tako i za igrača. “Mi pripadamo narodu koji u životu ne misli samo na pare...”, odgovorio je Kežman na pitanje kako to da se Milinković odrekao plate od 5-6 miliona evra koliko su mu nudili pojedini klubovi. Kežman je još rekao da u Milinkovićevom ugovoru nema raskidne klauzule i da Sergej predano radi da se što pre vrati u prošlosezonsku formu. Na kraju je Kežman potvrdio da i pored produžetka ugovora do 2023. to ne znači da sledećeg leta neće biti pregovora o prelasku Milinkovića u neki veliki evropski klub: ”Pričaćemo i donećemo zajedničku odluku sa Lacijom sledećeg leta o budućnosti Sergeja”.

U drugom tekstu Korijere piše da Milinković želi da igra protiv Ajntrahta u Frankfurtu jer samo kroz utakmice može da se vrati u formu. Prema raspoloživim informacijama Inzagi bi trebalo da mu izađe u susret dok će u napadu igrati rezervisti Korea i Kaisedo.

Inače, Mesađero je danas ispalio glasinu da je predsednik Lacija Klaudio Lotito odbio ponudu Milana koja je iznosila 160.000.000 evra za Milinkovića. Glavni motiv za negativan odgovor je bio taj što je ona stigla dva dana pred završetak prelaznog roka i Nebeskoplavi nisu imali dovoljno vremena da pronađu adekvatnu zamenu za Sergeja.

TUTTOSPORT

“Tribala, majko moja”, duhovit je naslov torinskog dnevnika koji je napravio kovanicu od broja golova koje je Dibala postigao protiv Jang Bojsa i prezimena Argentinca. “Bez Ronalda, Dibala preuzeo odgovornost. Deveta uzastopna pobeda Juvea, to se nije događalo 88 godina. Valensija zaustavila Junajted”, stoji u podnaslovu.

Na drugoj strani Tutosport u tekstu pod naslovom “Pogba je stigao na okretnu stanicu” se kaže da su se svi ujedinili u Engleskoj protiv Francuza. “Navijači mu zvižde, bivše fudbalske zvezde kao Širer ga kritikuju. U januaru bi mogao da kaže zbogom Mančesteru, Juve je spremna da uskoči ako se ukaže prilika”, piše list.

Tu je Inter za Marotu”, daje kredit glasinama koje kruže Tutosport da Bepe Marota neće biti dugo bez posla i da je već imao susret sa Stivenom Žangom, sinom vlasnika Intera, odnosno da je kineska familija Žang odlučila da je Marota pravi čovek za kompletiranje rukovodećeg kadra i kvalitativan skok u vođenju kluba. Torinski dnevnik dodaje da je Marota imao seriju ponuda ali da je spreman da kaže da samo Nerazurima.

“Roma se razgoropadila: Džeko znači Viktorija(pobeda)”, piše list o pobedi 5:0 Đalorosih nad skromnim Česima.

“Napoli bez straha, Insinje plaši Klopa”, tvrdi Tutosport da više straha pred večerašnji meč na San Paolu ima Klop i njegov Liverpul.

“Ikardi i Perišić protiv PSV-a. Spaleti se uzda u asove”, ističe se da će Nerazuri igrati meč u Ajndhovenu sa najboljom mogućom postavom u ovom momentu.

PIŠE: Željko Pantelić


tagovi

Buongiorno ItaliaSergej Milinković SavićMateja Kežman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara