""
""

Buongiorno Italia: Počeo konkurs za Alegrijevog naslednika, Romi preti katastrofa zbog stadiona

Vreme čitanja: 4min | pet. 24.02.17. | 11:53

“Grande Pjaca”, grmi Torino

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Izabrane vesti

Treneri su apsolutni protagonisti na prvim stranicama italijanske štampe. Otkaz koji je dobio Ranijeri šokirao je italijansku javnost, jednako kao i novi detalji sukoba između Alegrija i Bonućija i pretnji šefa stručnog štaba da će podneti ostavku i igrača da će napustiti Juve. U prvom planu su i Spaleti koji je upozorio da će predsednik Palota napustiti Romu ako ne budu dobijene dozvole za izgradnju stadiona, kao i Souza koji je pred otkazom u Fiorentini. Istovremeno upravo su Spaleti i Souza glavni kandidati da naslede Alegrija na klupi Stare dame.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

“Ranijeri otpušten. Nezahvalni Englezi”, nedvosmisleni je naslov na prvoj strani kojim Gazeta kritikuje odluku Lestera da otkaže saradnju sa trenerom koji im je, samo pre par meseci, doneo istorijsku i verovatno neponovljivu sezonu u kojoj su osvojili titulu šampiona Engleske. “Lester uprljao bajku koja je očarala čitav svet. Presudni za drastičnu odluku loši rezultati u Premijr ligi i odnos sa senatorima u timu Lisica. Naslednik? Manćini ispred De Bura”, stoji u podnaslovu u kojem najtiražniji italijanski sportski list predviđa angažman jednog od dvojice bivših trenera Intera.

“Razdvojeni u kući: Alegri – Bonuči, osvojiti trofeje sa Juveom i posle razlaz”, objavljuje Gazeta danas nove detalje svađe i nategnutih odnosa između trenera Bjankonera i igrača simbola ovog tima. Prema saznanjima Gazete, Alegri je ucenio klub da će podneti ostavku ako ne podrže njegovu odluku da pošalje Bonućija na tribine posle incidenta na utakmici sa Palermom. Lista tvrdi i da je Alegri mislio zaista da podnese ostavku a Bonući da napusti Juve. Na kraju, prema istim izvorima, Bonući će ostati u Juveu, tek što je produžio ugovor do 2021. godine, dok će Alegri, njemu ističe ugovor 2018. već ovog leta promeniti klupu. Na mesto Alegrija bi mogli da dođu, pre svih, Souza i Spaleti. Kandidati iz drugog plana su Žardim, Di Frančesko i Simeone.

“Lige Evrope: Ljubičasti šok, od 2:0 do 2:4. U osmini finala Borusija i sada je Souza na korak od otkaza”, piše list na naslovnoj strani posle debakla toskanskog tima protiv kluba iz Menhengladbaha. U podnaslovu se izveštava i da je Roma izgubila od Viljareala ali da je taj poraz bio bezbolan, imajući u vidu trijumf od pre sedam dana od 4:0. Kao najvažnija vest se izdavaja upozorenje trenera Đalorosih Lučana Spaletija da bi predsednik kluba Džejms Palota mogao da napusti klub ako ne budu date dozvole za izgradnju stadiona.

Gazeta objavljuje u današnjem broju i veliki intervju sa Papu Gomezom koji će sutra uveće izaći na megdan Napoliju sa svojom Atalantom: ”Hoću u Evropu. Moja Atalanta se ne plaši Napolija”. Argentinac sa italijanskim pasošem koji je postao idol u Bergamu kaže da je Kesi potencijalno najbolji igrač u redovima najprijatnijeg iznenađenja Serije A.

“Donaruma 18: Điđo je porastao, koliko rođendanskih čestitki na vratima Milana”, najavljuje Gazeta punoletstvo čuvara mreže Milana koji će sutra napuniti 18. godina. Na unutrašnjim stranama Gazeta izveštava i da je Karlos Baka definitivno rekao ne Kinezima koji su mu ponudili 10.000.000 evra po sezoni.

CORRIERE DELLO SPORT

Rimski dnenvik se odlučio da iskoristi izjavu Lučana Spaletija posle meča sa Viljarealom za vodeći naslov na prvoj stran: ”Palota može da ode”. Korijere piše da je Spaleti lansirao upozorenje da bi Italo-Amerikanac mogao da napusti Romu ako propadne plan za izgradnju stadiona. “Ne stadionu bi bio prava katastrofa”, pokazao je Spaleti solidarnost sa upravom kluba, međutim kada se radi o produžetku svog ugoovra sa Romom na kraju ove sezone i dalje drži sva vrata otvorena. List piše i da je Roma igrala prilično bezvoljno meč protiv Viljareala i da je golman Alison spasao Đalorose od većih problema protiv Španaca.

“Lacio, zlato za Ligu šampiona”, piše ispod zaglavlja Korijerea. Naime, predsednik Nebeskoplavih Klaudio Lotito odredio je premije za igrače u slučaju dostizanja tri sezonska cilja. Plasman u Ligu šampiona vredi 6.000.000 evra koji bi podelili igrači Simonea Inzagija, plasman u Ligu Evrope 2.000.000 a i isti novčani kolač igrači će podeliti ako osvoje Kup Italije.

“Ode Ranijeri, kraj Lesterove bajke”, u podnaslovu Korijere piše da su pojedini igrači Lestera kumovali otkazu Ranijerija, odnosno da su tzv. senatori primorali vlasnike kluba da uruče otkaz Italijanu.

TUTTOSPORT,

Pjaca grande”, otvara s tim naslovom današnje izdanje Tutosport, aludirajući na mladog hrvatskog igrača i veliki hit italijanskog pevača Luča Dale. Torinski dnevnik promoviše Pjacu kao novo asa Juvea ističući da je bio odlučujući protiv Porta i da će biti starter protiv Empolija. “Naučio sam Alegrijeve lekcije i sada okrećem pedale… Nadam se da je gol u Ligi šampiona samo prvi u dugačkom nizu, ali, shvatio sam da nije dovoljno samo postizati golove” izjavio je Pjaca.

“Toro, potreban je jedan Marino”, stavlja se pod reflektore još jedan defekt Torina Urbana Kaira. U podnaslovu se kaže da klub ima veoma oskudnu rukovodeću strukturu i da je neophodno agažovati fudbalske rukovodioce visokog profila i to među onima koji su već slobodni ili će brzo biti slobodni, poput Paskvalea Marina, Adrijana Galijanija, Valtera Sabatinija i Karla Ostija.

I Tutosport daje prostor otakazu Ranijerija u Lesteru: ”Od bajke do otkaza. Ranijerijev pad”. U podnaslovu se navodi da i pored istorijskog uspeha, osvajanja Premijer lige, odličnog hoda u Ligi šampiona, “King Claudio” plaća strah od ispadanja iz Premijer lige (Lester je samo bod iznad zone ispadanja). Kao i Gazeta i Tutosprot piše da je Roberto Manćini među najozbiljnijim kandidatima za klupu Lisica.

Piše: Željko Pantelić  


tagovi

Serija ARomaMasimilijano AlegriMarko PjacaLacioKlaudio RanijeriJuventusItalijaEvropaBuongiorno Italia

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara