"naslovne strane italijanske štampe"
"naslovne strane italijanske štampe"

Buongiorno Italia: Sabatini kao pirgava mačka, Alegri najplaćeniji u Seriji A! Mega trampa na relaciji Juve - Čelsi

Vreme čitanja: 5min | pet. 06.05.16. | 11:49

Serija A po uzoru na Primeru uvodi i B timove

naslovne strane italijanske štampe(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Početak Đira d’Italije i produžetak ugovora uz povećanje plate Maksa Alegrija u Juventusu, glavne su teme italijanske sportske štampe. Veliku pažnju su privukle i izjave sportskog direktora Rome Valtera Sabatinija o planovima Đalorosih kao i novi derbi između Milana i Intera, ovog puta oko Zlatana Ibrahimovića, čija supruga i deca insistiraju na povratku u Italiju uprkos faraonskim ponudama koje ima Šveđanin. Piše se i o problemima selektora Azura Antonija Kontea koji je ostao bez kompletnog veznog reda zbog povreda Markizija, Veratija i Mote, kao i planovima bivšeg trenera Juventusa da u Čelsi vrati Kvadrada, angažuje Bonučija i Kavanija i proda Oskara, Pedra i Matića.

Izabrane vesti

 LA GAZZETTA DELLO SPORTbizicklizam u fokusu

 Milanski sportski dnenvik otvara današnje izdanje sa pričom o 99. izdanju Đira d’Italija, biciklističke trke čiji je pokrovitelj Gazeta. “Nibali protiv svih”, kruniše list italijanskog vozača kao glavnog favorita za trijumf na ovogodišnjem krugu oko Italije koji počinje u Holandiji. Povodom Đira autorski tekst za Gazetu je napisao i Alberto Kontador, prošlogodišnji pobednik. “Najlepša trka na svetu će mi nedostajati”, naslov je Kontadorovog teksta u kojem je objasnio da je preskočio Điro jer ove godine želi da ponovo pobedi na Tur de Frans.

U vrhu naslovne Gazete su protagonisti dvojica fudbalera PSŽ-a Zlatana Ibrahimovića i Marka Veratija. “Ibra, kineski derbi za povratak Zlatana u Milano”, piše list da su oba milanska kluba, Milan i Inter, zainteresovani za povratak  Ibrahimovića i da bi prevagu mogli da donesu Kinezi, odnosno potencijalni novi suvlasnici milanskih klubova.

Evroneprilike: Italija rizikuje da izgubi i Veratija, rastu šanse De Rosija”, konstatuje se da je povreda Veratija, odnosno problemi sa kilom, mnogo ozbiljnija nego što se mislilo. “Još jedan stop za Veratija, do juna bi mogao da bude oporavljen samo 30 odsto, premalo za Evropsko prvenstvo. Konte je bez garancija”, stoji u podnaslovu dok se u tekstu na unutrašnjim stranama kaže da bi zbog povreda kompletnog veznog reda (Markizio, Verati i Tijago Mota) Konte mogao da pozove ponovo pod nacionalnu zastavu Danijelea De Rosija.

Juve, danas će biti obelodanjen potpis Alegrija na produžetak ugovora sa Juveom. Biće najplaćeniji trener Serije A”, izveštava Gazeta da je dogovor Stare dame i toskanskog stručnjaka utanačen do 2018. godine, a da će godišnje trener primati 5.000.000 evra plus premije. Tako će Alegri na listi najplaćenijih trenera Serije A preteći Roberta Mančinija čija je plata u Interu 4.000.000. U podnaslovu se prenosi da se Čelsi raspituje kod Real Madrida za Alvara Moratu. Odnosno, da bi Real mogao da otkupi španskog centarfora i odmah ga proda klubu Romana Abramoviča.

Klop u finalu staje na crtu španskoj imperiji”, podvlači se u naslovu činjenica da je Liverpul Jirgena Klopa jedini tim izvan Španije koji se probio u finale jednog evropskog klupskog takmičenja.

CORRIERE DELLO SPORTnikada pre nismo čuli za pirgavu mačku

Sabatini: Rađa ostaje”, optimistična je interpretacija Korijerea izjave sportskog direktora Rome Valtera Sabatinija. U podnaslovu se dodaje da je Sabatini rekao da ima plan kako da zadrži Najngolana i Pjanića, da će Totiju biti produžen ugovor i da ga je zaslužio, te da će Džeko i El Šaravi ostati u Romi, a da će se Iturbe vratiti sa pozajmice Bornmutu.  Međutim, Korijere ispušta na naslovnoj strani premisu koju je izgovorio Sabatini povodom ostanka Pjanića i Najngolana, a ona glasi: “Ako budem bio spretan kao pirgava mačka da završim jedan posao, možda zadržimo i Najngolana i Pjanića”.  Dakle, ostanak dvojice veznih igrača nije siguran, već zavisi od ishoda operacija na fudbalskoj pijaci koje ima u glavi Sabatini. Kako god bilo, Sabatini je stavio do znanja da će ostati u Romi samo do kraja juna.

Lacio, stoper je Danilo”, najavljuje rimski dnevnik da će iskusni defanzivac Udinezea pojačati redove Lacija u sledećem prelaznom roku. U podnaslovu se dodaje da je na listi želja Nebeskoplavih i Vedad Ibišević. Istovremeno, klub pokušava da napravi adekvatnu atmosferu za oproštaj Miroslava Klosea od dresa Lacija na meču sa Fjorentinom u poslednjem kolu prvenstva na Olimpiku. Cene ulaznica su vrlo popularne za rimske uslove, pet evra južna i severna tribina i 20 evra istočna.

Alegri potpisao i kao poklon će dobiti Iska”, tvrdi Korijere da će Juve posle produžetka ugovora treneru ispuniti i njegovu želju od kada je seo na klupu Bjankonera, a to je da ima na raspolaganju ofanzivnog plejmejkera. Igrač Real Madrida je prvi Alegrijev izbor u toj ulozi.

Nibali, napad na Điro sa mislima na zlatnu medelju u Riju”, naslov je  u dnu prve strane Korijerea kojim se otkrivaju planovi najboljeg italijanskog bicikliste koji bi osim pobede na Krugu oko Italije želeo, u ovoj sezoni, da se okiti najsjajnijim odličjem na Olimpijskim igrama.

TUTTOSPORTMaks Alegri ostaje u Torinu

Sa Alegrijem potpisano, sa Konteom se pregovara”, dominira naslov prvom stranom torinskog sprotskog dnevnika. U nadnaslovu i podnaslovu se kaže da će danas i zvanično biti objavljeno saopštenje o produžetku ugovora sa Maksom Alegrijem, a da se radi na maksi razmeni sa Čelsijem: “Juve u Londonu na više frontova: Konte želi da vrati Kvadrada i da dovede Bonučija i Kavanija, ali je spreman i da pusti Oskara, Pedra i Matića“.  Na unutrašnjim stranama list tvrdi da Juve razmišlja o Matiću, ali da je cena visoka, 25.000.000 evra, budući da Nemanja ima već 27 godina, odnosno da Bjankoneri ne bi mogli od eventualne buduće prodaje srpskog fudbalera da izvuku deo novca koji su investirali.

Odati poštu Supergi. Izronio Valdifjori”, najavljuje Tutosport meč Torino – Napoli pišući o punom stadionu, koji se od pre par nedelja zove “Veliki Torino”, upravo kako bi se obeležila i na terenu tužna godišnjica nestanka “Velikog Torina” u avionskoj nesreći iznad Superge. Paralelno, tvrdi list, Torino radi na dovođenju bivšeg igrača Empolija, Valdifjorija, koji nije uspeo da se izbori za status prvotimca u Napoliju i želeo bi da promeni sredinu ovog leta.

U dnu strane se najavljuje revolucija u italijanskom fudbalu koji želi da kopira uspešnu špansku priču, odnosno stvaranje B timova: ”Drugi timovi napred. U Seriji A 18 od 20 klubova za”. U podnaslovu se kaže da su se samo Lacio i Verona uzdržali od glasanja i da bi nova liga sa B timovima mogla da startuje već od sezone 2017/2018.

 Tutosport prenosi i izvaju Alberta Kontadora povodom početka Kruga oko Italije: “Nibali je broj 1, ali Tur de Frans je moj”.

 Piše: Željko Pantelić


tagovi

Valter SabatiniTorinoSerija ARomaMasimilijano AlegriJuventusItalijaEvropaĐiro d'Italija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara