Buongiorno Italia: Srbi na udaru kritika

Vreme čitanja: 5min | pet. 21.09.18. | 13:33

Milinković Savić - gospodin od 120.000.000. Kolarov ide na klupu. Bastu gaze godine

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Juventus i utakmice Lige Evrope italijanskih klubova su u prvom planu italijanske sportske štampe. Nastavlja se kampanja odbrane Kristijana Ronalda i napada na UEFA i nemačke arbitre dok se priznaje da su Milan i Lacio, i pored pobeda, razočarali igrom protiv daleko slabijih protivnika. Posebno su na udaru kritika srpski fudbaleri u rimskim klubovima. Korijere delo sport je bio prilično oštar prema Milinkoviću Saviću ocenjujući njegovu igru kao “drangulije”. Za Dušana Bastu se kaže da je vreme počelo da ga gazi i da više nema snage da šparta desnim bokom kao nekad dok je Aleksandara Kolarov optužen da je među glavnim krivcima za loše igre Rome.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Juve širi strah i trepet u Evropi”, vraća se Gazeta i danas na pobedu Bjankonera sa igračem manje protiv Valensije, odnosno bez Kristijana Ronalda. “Juveov tim je već tenk. Karakter,volja i kvalitet. Pjanić u ulozi režisera i izrastanje u velikog igrača Bernardeskija čekajući CR7”, ističe u podnaslovu list da Stara dama, bez obzira na Ronalda, ima odličan tim i da Portugalac nije kostur tim već njegova dodatna vrednost. Za razliku od Real Madrida gde je sve bilo podređeno Ronaldu, Juveova filozofija je drugačija i u njoj je Ronaldo deo savršene mašinerije. “Bjankoneri su spremni za svaki podvig”, piše u svom autorskom tekstu Arigo Saki

Ispod zaglvlja je ostavljen prostor za utakmice Lige Evrope italijanskih klubova. “Iguain sevnuo: Pipita vodio Milan do premijerne pobede 1-0 u Ligi Evrope”, naslov je koji zapostavlja činjenicu da su Rosoneri igrali protiv amatera iz Luksemburga. “Gatuzo gleda deo čaše ispunjen do pola: Mogli smo da zatvorimo utakmicu ranije, zadovoljan sam pokazanim mentalitetom”, citiraju se reči trenera Milana.

Puno Kaiseda i Lacio se osmehuje”, piše Gazeta da su se Nebeskoplavi mnogo više mučilil sa kiparskim Apolonom nego što je bilo predviđeno i da je u pobedi 2:1 ekvadorski fudbaler imao ključnu ulogu za oba gola Rimljana (asistencija za Luis Alberta i iznuđeni penal koji je Imobilie pretvorio u gol). Na unutrašnjim stranama se kaže da Milinković Savić nije ni protiv Apolona bi ona svojoj visini i pored toga što je dobio prelaznu šesticu dok je Dušan Basta “oboren” na ispitu sa 5,5, između ostalog, zato što je odgovoran, zajedno sa Bastosom, za gol Apolona.

Kapitenski roman sa Totijevim potpisom”, najavljuje se izlazak u knjižare biografije bivšeg kapitana Roma napisan u četiri ruke sa nekadašnjim novinarom Gazete, a danas komentatorom Skaja Paolom Kondoom.

Gazeta objavljuje i intervju sa Ederom, bivšim centaraforom Intera i Sampdorije, dva tima koji će sutra ukrstiti koplja na Marasiju. “Inter na San Siru može da pobedi i Mesija”, veliki je entuzijasta Italo-Brazilac posle trijumfa Nerazura nad Totenhemom u Ligi šampiona. List piše i da Spaleti radi na tome da poboljša organizaciju igre gde je Inter pokazao velike slabosti na startu sezone. “Kvalitativni pomak se očekuje od poboljšanja forme Najngolana i Hrvata (Brozovića i Perišića) dok su Politano i Kejta džokeri u rukavu koji još uvek nisu pokazali koliko mogu”, piše Gazeta. List piše i da se Lautaro Martinez oporavio i biće na raspolaganju za sutrašnji meč dok je Žoao Mario promenio ploču i sada vidi svoju budućnost u Interu: “Dobro sam, čekam svoju šansu”. Naime, Portugalac veruje da bi, posle Kandreve i Borhe Valera takođe isključenih na početku šampionata, mogao da dobije vrlo brzo još jednu priliku.

CORRIERE DELLO SPORT

Samo za orlove”, aludira Korijere na prvoj strani da su dva tima sa orlovima na klupskim grbovima odneli pobede u svojoj grupi Lige Evrope. “Lacio debitovao u Evropi sa pobedom 2:1 nad Apolonom, 4 oktobra superizazov sa Ajntrahtom koji ima isti simbol”, stoji u nadnaslovu. Na naslovnici se kaže da je Kaisedo bio odlučujući iako su golove postigli Luis Alberto i Imobile.

Na unutrašnjim stranama Korijere kritikuje Sergeja Milinkovića Savića definišući njegovu igru u jednoj reči: drangulije. “Zlovoljan, drven, neprecizan. Kad igra ovako nije ni nebu ni na zemlji. Učestvovao je u kreaciji prvog gola, odigrao par dobrih pasova i zapretio jednim torpedom. Ali to je premalo za gospodina 120.000.000, još je daleko od forme”,  opravdanje je Korijerea za neprelaznu peticu.  Dušan Basta bi zaslužio prelaznu šesticu da nije odgovoran za gol Apolona, ipak Korijere konstatuje da su godine počele da pritiskaju Bastu jer se sve ređe vide njegovi juriši po boku i slalomi.

Za Milan se kaže da je razočarao u Luksemburgu i pored pobede nad Didelanžom 1:0. Na unutrašnjim stranama se kaže da su igrale praktično sve rezerve plus Romanjoli i Iguain, ali da se na terenu video Milan sa sporim ritmom i predvidljivom igrom.

Roma je velika odsutna. Poraz na Bernabeu potvrđuje probleme tima: 10 golova je primljeno na pet utakmica, odbrana je isparila. Prelazni rok s Mončijevim pečatom je ponovo na optuženičkoj klupi”, piše Korijere. Na unutršanjim stranama u tekstu pod naslovom “Monči je zaboravio kako se pobeđuje”, se ide toliko daleko da se predviđa da bi Španac mogao da napusti Trigoriju na kraju sezone. “Monči je izabrao igrače koji još uvek ne uspevaju da pokažu svoje kvalitete”, precizira Korijere.

Inače, cenu porozne odbrane Rome bi mogao da plati Aleksandar Kolorov. Zajedno sa Facijom, kapiten reprezentacije Srbije je etiketiran kao najslabija karika u inače očajnom odbrambenom lancu Đalorosih. Korijere predviđa da bi prvi put Kolarov mogao da završi na klupi po izboru trenera Di Frančeska. Srpski bek je dosada odsustvovao samo zbog zdravstvenih razloga ili zbog kartona.

Korijere objavljuje danas intervju sa bivšim predsednikom FS Italije Karlom Tavekjom u kojem se obrušio na svoje naslednike u savezu. Tavekjo je preuzeo na sebe zasluge za četiri italijanska tima u Ligi šampiona, uvođenje VAR-a, organizaciju četiri utakmice u Rimu za EURO 2020 koji će se igrati po novoj formoli i ubacivanje Italijana na ključna meta u UEFA I FIFA. Za najveći neuspeh u istoriji italijanskog fubala, propuštanje Mundijala u Rusiji, Tavekjo je okrivio sve osim sebe.

TUTTOSPORT

Dalje ruke od CR7”, poručio je Marčelo Lipi u razgovoru za Tutosport. Bivši trener Juvea je reako da je Ronaldo žrtva halucinacije nemačkih arbitara. “Ne može da se izbaci fudbaler što je malo počešao protivničkog fudbalera. UEFA bi trebalo da prizna grešku, objavi da Kristijano neće biti diskvalifikovan i morala bi da uvede odmah VAR u Ligu šampiona”, rekao je Lipi.

Juve, Ronaldo i snaga kolektiva”, piše Toni Damašeli, vodeći kolumnista Tutosporta da je u Valensiji Stara dama pokazala da je veliki tim i da su na Mestalji igrači Juvea “podigli” Ronalda svojom igrom i pobedom, a da će doći vreme kada će CR7 imati priliku da se oduži svojim klupskim drugovima.

 Ispod zaglavlja Tutosport pišeo pobedi Milana nad Dudelanžom i ističe strelca pobedonosnog gola za Rosonere: “Iguain nadvojvoda od Lukskemburga”.

Pored se najavljuje meč Torina sa Napolijem: “Entuzijazam Bika! Pun stadion sa Napolijem”. Na unturašnjim stranama se kaže da će napad Macarijevog tima predvoditi Zaza i Beloti.

Piše: Željko PANTELIĆ


tagovi

Dušan BastaAleksandar KolarovSergej Milinković Savić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara