Buongiorno Italia: Svi detalji ponude PSŽ-a Bufonu - uključena i UEFA

Vreme čitanja: 5min | pet. 18.05.18. | 12:29

Roma rezervnom štoperu daje platu od 2.000.000 evra, a Milan dobija obeštećenje za najboljeg igrača od 38.000.000 evra

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Oproštaj Đanluiđija Bufona od Juventusa i njegova budućnost su glavna tema italijanske sportske štampe. Piše se i o utakmici Lacio - Inter, posebno o Stefanu De Fraju i njegovoj ulozi u tom meču kao i o prelaznom roku.

Izabrane vesti

Navodi se i da je Roma, praktično, završila posao za Ivana Markana iz Porta i da je Inter baš zagrizao za Josipa Iličića.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Italijo zbogom, Pariz zove”, naslov je pola na francuskom, pola na italijanksom u bojama francuske trobojke na prvoj strani Gazete uz fotografiju Đanluiđija Bufona. List piše da je PSŽ ponudio golmanu Juventusa dvogodišnji ugovor sa sezonskom platom između 7.000.000 i 8.000.000 evra. Milanski dnevnik dodaje da je Bufon već kontaktiran i da će dati definitivan odgovor sledeće nedelje, Gazeta objašnjava da PSŽ želi Bufona zbog njegove veličine, simbola koji predstavlja, ali i zbog poštovanja finansijskog fer pleja UEFA. Naime, Điđi bi došao bez evra obeštećenja i garantovao bi barem jednu, ako ne i dve godine adekvatnog rešenja za gol francuskog prvaka. S druge strane cene golmana na visokom nivou su porasle i bez 40.000.000 do 50.000.000 evra nije moguće kupiti vrhunskog čuvara mreže.

Gazeta takođe izveštava da je Bufon odustao od poslednje utakmice u dresu Azura, odnonso meča sa Holandijom koji će Italija igrati u Torinu. Dugogodišnji golman i kapiten Italije nije svario komentare i ponašanje pojedinaca na prijateljskim utakmicama u martu koji su mu stavljali do znanja da je breme za novu selekciju Italije.

Bufonu je napisao otvoreno pismo Frančesko Toti u kojem mu je poručio da može da ga pozove kad god hoće za savet ili bilo šta drugo. Bivši kapiten Rome još kaže da shvata kroz šta prolazi Bufon, jer je i sam prošle godine imao idetnično iskustvo, ali da ne može da mu ispriča šta će mu sutra prolaziti kroz glavu, jer svako metabolizuje na svoj način poslednji meč pred vernim navijačima. Toti se zahvalio Bufonu za dane u reprezentaciji Italije i što je bio uvek korekan protivnik na terenu.

U dnu strane Gazeta piše  i o odlučujućem meču za poslednje mesto u Ligi šampiona iz Serije A. „Spaleti psiholog i Žangov video za Ligu šampiona“, naslov je teksta u kojem se prepričava nedelja u Apijano Đentileu pred odlučujući meč sa Lacijom. Izveštava se da će Galjardini početi meč sa klupe i pored toga što se oporavio od povrede a da će od prvog minuta igrati Vesino sa Brozovićem na sredini terena. Za De Fraja se kaže da će Inzagi doneti odluku danas o načinu na koji će Holanđanin biti angažovan za poslednji meč. De Fraj je već potpisao ugovor sa Interom i od 1. jula je igrač Nerazura, a u Rimu se podigla velika prašina oko njegove uloge i da li treba da igra ili ne protiv Intera. Poslednje vesti iz Formela govore da je De Fraj bliži klupi ili čak tribini nego zelenom terenu na Olimpiku u nedelju veče.

Milan, Suso u vetrini sa raskidnom klauzulom”, najavljuje Gazeta da će utakmica protiv Fjorentine na San Sira biti, najverovatnije, poslednja za Španca u dresu Rosonera. Raskidna klauzula iznosi 38.000.000 evra i ima nekoliko klubova koji su spremni da je plate kako bi osigurali njegov potpis.

CORRIERE DELLO SPORT

Romo, evo Markana”, završio je ni kriv ni dužan španski defanzivac na naslovnici Korijerea. Ko pažljivo pročita tekst shvatiće da Markano nije uzet da bi bio starter u Romi već druga rezerva za startni dvojac centralnih bekova. Budući da mu je ugovor sa Portom istekao, Ivan Markano dolazi u Rim bez evra obeštećenja i ponuđen mu je trogodišnji ugovor sa 2.000.000 evra po sezoni.

Na unutrašnjim stranama Korijere donosi važnije tekstove za Romu poput onoga u kojem se govori da je rukovodstvo Đalorosih spremilo produžetak ugovora sa trenerom Euzebijom Di Frančeskom uz povećanje plate, ne samo za šefa stručnog štaba već i za njegove saradnike. Takođe se prenosi i izjava Danijelea De Rosija na zajedničkoj večeri povodom završetka sezone da se nada da će sledeće godine slaviti trofej na tradicionalnom okupljanju na okončanju fudbalske godine. On je takođe stavio do znanja da želi da ostane u Romi barem još godinu dana.

Dobrodošao Čiro, izvoli na duel sa Interom i Ikardijem”, stoji ispod zaglavlja naslov s kojim se ozvaničava učešće najubojitijeg golgetera Serije A u odlučujućem meču za mesto u Ligi šampiona. U podnaslovu se dodaje da Imobile neće imati samo zadatak da odvede Lacio u Ligu šampiona već i da u direktnom duelu sa Ikardijem potvrdi status najboljeg strelca lige. Kao i Gazeta, i Korijere piše da je De Fraj sve bliže scenariju po kojem gleda meč Lacija sa Interom sa klupe ili tribina.

Bufon napustio Juve i Azure. PSŽ ga zove: dođi kod nas”, piše Korijere i prenosi izjavu golmana da je dobio veoma unosne ponude koje ga intrigiraju i motivišu da nastavi kariju, kao i da će odgovoriti na njih u sledećih nekoliko dana.

U dnu strane Korijere objavljuje rezultate ankete u kojoj se većina Itailjana izjasnila pozitivno o povratku Marija Balotelija pod zastavu: „Italija glasa za Balotelija”. Istovremeno na pitanje ko bi trebalo da bude simbol-predvodnik nove Mančinijeve Italije, ubedljivo najviše glasova je dobio Insinje, 24 odsto a na velikoj udaljenosti se nalaze Donaruma, Bonuči i Kjeza sa 9 odnosno 8 odsto.

TUTTOSPORT

Premijer Bufon” dvostruki je naslov koji može da se čita i u kontekstu ponude PSŽ golmanu Juventusa da nastavi karijeru ali i kao aluzija na interesovanje nekoliko klubova Premijer lige, poput Liverpula, Čelsija i Sitija. Tutosport na unutrašnjim stranama insistira da će se Bufon, čak iako prihvati ponude iz inostranstva, vratiti u Juve gde ga čeka mesto u upravi kluba.

Poverenje u N’Kulua: Dugi niz godina u Torinu”, najavljuje list da će igrač iz Kameruna potpisati novi ugovor sa Granatama, a da je Macari dao predsedniku Kairu četiri imena koja smatra fundamentalnim za sledeću sezonu. Reč je o Gabijadiniju, Lokateliju, Laksaltu i Toneliju.

Tutosport piše i da je Inter spremio 15.000.000 evra za Josipa Iličića, ali da vlasnik Atlante Prekasi ne želi da se odrekne tako lako Slovenca: „Inter-Iličić: U klinču sa Atalantom”. U tekstu se kaže da bi igrač vrlo rado prešao u redove Intera koji bi mu dao trogodišnji ugovor sa platom od 3.000.000 evra ali ga Prekasi i trener Gasperini smatraju stubom Atalante za sledeće sezone.

List objavljuje i intervju sa Albertom Zakeronijem koji je bio na klupi Lacija čuvenog 5. maja 2002. godine. „Neće biti novi 5. maj“, izjavio je italijanski stručnjak za koga se zna da je odmalena navijač Intera. „Inter je teško objašnjiv tim i nije moguće prognozirati rezultat utakmica koje igra. Lacio je izgubio na svežini i briljantnosti, tako da je utakmica u nedelju bez favorita. U svakom slučaju, ovaj meč nema težinu onoga od pre 16 godina. S druge strane da može da se odigra još milion puta ta utakmica, uvek bi pobedio Inter”, rekao je Zakeroni.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Buongiorno ItaliaĐanluiđi Bufonivan markano

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara