""
""

Buongiorno Italia: Nezadrživi Napolijev nalet! Laciova kuknjava, lekcije „dede“ Barzaljija, kreće jagma za karte i Romina opsada Firence

Vreme čitanja: 4min | pon. 19.10.15. | 11:38

Mihajloviću je sada problem i Dijego Lopez koji pravi početničke greške. Danijele Bazeli izrasta u zvezdu italijanskog fudbala

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Italijanska sportska štampa iz nedelje u nedelju sve više pažnje poklanja Napoliju, prvenstveno zbog sve uverljivije i lepršave igre tima Mauricija Sarija koji je posle početnog nepoverenja uspeo da osvoji sve, od navijača Napolija do novinara i stručnih konsultanata koji prate tim iz Napulja. Pobeda protiv Fjorentine definitivno je uvrstila Napoli u red pretendenata na skudeto. Piše se i o Derbiju Italije koji se završio bez golova ali da su i Mančini i Alegri izašli sa San Sira zadovoljni onim što su videli i postigli, kao i protestima Lacija zbog izmišljenog penala u korist Sasuola koji je uslovio tok čitave utakmice. U centru pažnje je i Roma koja je nanizala tri uzastopne pobede i u Firenci bi, sledeće nedelje, mogla da zaposedne vrh tabele Serije A. Nastavljaju se i muke Siniše Mihajlovića na klupi Milana koji sada mora da nađe i zamenu za Dijega Lopeza koji nastavlja da prima početničke golove.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

“Inter - Juve, stative… i žal za propuštenim prilikama”, naslov je koji je Gazeta izabrala za opis jučerašnjeg derbija između milanskog i torinskog kluba. U nadnaslovu se precizira da nerešeni rezultat nije usrećio nijedan tim, mada ni Mančini ni Alegri u izjavama posle utakmice nisu pokazivali veliko nezadovoljstvo, naprotiv.

U podnaslovu stoji da su Brozovića (istini za volju Gazeta je greškom napisala Jovetić) i Kediru zaustavili prečka i stativa da postignu golove. „Mančini: previše kritika“, prenosi list reči trenera Intera koji je sarkastično izjavio da se verovatno ne razume mnogo u fudbal pa pravi greške koje mu se pripisuju.  „Alegrijev plan: prepoloviti zaostatak za glavnim konkurentima do Božića“, otkriva Gazeta strategiju Bjankonera.

U vrhu naslovne strane Gazeta veze pohvale na račun Napolija koji je posle Lacija i Juventusa oborio na leđa na San Paolu i Fjorentinu: “Šou i....Iguain“. U podnaslovu se aludira na Maradonu kojeg su zvali Pibe d'oro modifikujući nadimak Argentincu u Pipita d'oro.“Zlatni Pipita za Napoli, ali Ljubičasti su ostavili dobar utisak i ostali su prvi na tabeli“, precizira Gazeta da Inter nije uspeo da iskoristi poraz Fjorentine da se vrati na vrh tabele.

U dnu strane Gazeta piše o porazu Lacija, eksploziji Bazelija i hroničnim problemima Milana. „Sasuolo u letu s velikima, Laciju ostalo samo da se žali“, konstatuje Gazeta da se tim predsednika italijanske  Konfindustrije (udruženje privrednika) Đorđa Skvincija našao u društvu velikih u vrhu tabele a da Nebeskoplavi samo mogu da protestuju zbog poklonjenog penala Sasuolu, pošto su televizijski snimci nedvosmisleno pokazali da Lulić nije ni dotakao Kanavara u kaznenom prostoru.

„Bazeli motiviše Torino: na talasu golova (već četiri u ovoj sezoni) osvaja i Kontea“, predviđa Gazeta da bi bivši igrač Atalante vrlo brzo mogao da se nađe i na spisku Antonija Kontea, to jest da bude među putnicima na Euro2016.

Pozicija Siniše Mihajlovića u Milana se pogoršava iz dana u dan i strpljenje Berluskonija je sve tanje: “Milan sa dva lica: Baka pogodio, Lopez izdao“.  Osim objektivnih problema koji se ogledaju u osrednjem kvalitetu igača koje ima na raspolaganju, sa par izuzetaka, Mihajlović mora da pronađe rešenje i za čuvara mreže pošto je Dijego Lopez nije ni izbliza na prošlogodišnjem nivou.

CORRIERE DELLO SPORT

Rimski sportski dnevnik oštro napada arbitra Gvidu zbog dosuđenog penala u korist Sasuola protiv Lacija koji je prilično uslovio tok meča i krajnji ishod: “Ne može da se da takav penal“. U nadnaslovu i podnaslovu Korijere ne bira reči da izrazi zgražavanje nad previdom arbitara: “Zapanjujuća sudijska greška. Evidentno simuliranje Kanavara omogućilo Sasuolu da dođe u vođstvu. Pioli: utakmica uslovljena sudijskom greškom, bila je očigledan simulacija“.

U vrhu naslovne strane Korijere najavljuje trijumfalni pohod Rome i njenih navijača na Firencu sledeće nedelje, kada bi Roma mogla da zaposedne vrh tabele u slučaju pobede nad Fjorentinom: “Roma se sprema za invaziju na Firencu“. U podnaslovu se kaže da danas kreće lov na karte za utakmicu na Artemio Frankiju.

„Stiže Napoli, Inter - Juve samo remi“, zbirni je naslov za dve ključne utakmice prethodnog kola Napoli –Fjorentina i Inter-Juve. „Insinje i Iguain oborili Ljubičaste i približili Napoli vrhu tabele. Na San Siru, prečka zaustavila Brozovića a stativa Kediru da postignu golove“, navodi se u podnaslovu.

TUTTOSPORT

„Juve, sada si tu“, optimistično interpretira rezultat i igru Bjankonera protiv Intera, Tutosport. U podnaslovu se kaže da je Stara dama bila bliža pobedi od Nerazura. „Sada sa svim igračima na raspolaganju, Alegri može da lansira operaciju nadoknade. Protiv Interta, prvak Italije je konačno dao utisak da može da pobedi svakog u svakom trenutku“, iznosi list svoje zapažanje.

U redakcijskm komentaru pod naslovom „Lekcija dede Barzaljija“, glavni i odgovorni urednik Tutosporta Vitorio Oređa glorifikuje igre 34-ogodišnjeg defanzivca Juventusa koji i pored toga što je stariji od Bonučija i Kjelinija pruža mnogo uverljvije partje. I juče je, uz Kvadrada, bio najbolji u redovima Juventusa.

Ispod zaglavlja Tutosprot odvaja prostor za novi trijumf Napolija. “Ljubičasti pognuli glave pred Insinjeom i Iguainom“, ističe torinski sportski dnevnik da su presudnu prevagu za konačni rezultat doneli dvojica napadača Napolija koji su do sada postigli po šest golova u ovom šampionatu.

„Spektakl Atalante, Đenova 10 i pohvala u 93. minutu“, piše Tutosport o trijumfu tima iz Bergama nad Karpijem 3-0 i pobedi Đenove nad Kjevom sa igračem manje u poslednjem minutu susreta na Marasiju.

U dnu strane Tutosport piše i o porazu Lacija i Bolonje: “Lacio besan, Sasuolo četvrti. Bolonja flop ali nastavlja sa Rosijem na klupi“. I pored sedmog poraza u osam utakmica šampionata rukovodstvo Bolonje nema nameru da otpusti trenera Delija Rosija.

 Piše: Željko Pantelić


tagovi

TorinoSiniša MihajlovićSerija ARomaNapoliMilanLacioJuventusItalijaInterGonzalo IguainFjorentinaEvropaDijego LopezDanijele BaseliAndrea Barzalji

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara