"Darko Zorić"
"Darko Zorić"

Čačani u trci sa vremenom Zorić obećava: Ako ostane kostur tima, zašto ne bih i ja?

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.12.15. | 10:54

Šteta bi bila da se ovako dobra generacija Borca tako lako raspadne

Darko Zorić

Ugovor je na stolu, samo još potpis nedostaje da Borac dobije generalnog sponzora i sigurnost u funkcionisanju. Ali vreme polako curi. Januarski prelazni rok je iza ćoška, a udvarači posle dobrih jesenjih izdanja pristižu u Čačak sa svih strana. Prvi na udaru - Srđan Vujaklija i Darko Zorić, igrač AEK-a na pozajmici u Borcu.

Izabrane vesti

Grci nude povratak već sada. Zoriću je najbitnije da igra. Samo ako bude imao sa kim.
"Svi imaju ponude, ali su mnogi vezani ugovorima, pa će zainteresovani klubovi morati da plate obeštećenje. Mi smo pokazali da smo pravi kolektiv i rezultati su stigli, sad možda i jeste trenutak da pojedini igrači naplate minuli rad", kaže Zorić za MOZZART Sport i dodaje da ne odbacuje mogućnost da ostane na stadionu kraj Morave, ali samo ako rukovodstvo postigne dogovor i sa ostalim nosiocima igre.
"Ja imam klub, pričao sam sa AEK-om, oni su radi da me vide u klubu još ove zime. Meni je bitno da igram, možda ne bi bilo loše da ostanem u Borcu do kraja sezone, normalno pod uslovom da zadržimo okosnicu tima. Ipak, ovih dana razmišljam samo o fudbalu, a znam da će se u sledećih dvadeset dana nešto lepo desiti".

Optimistično razmišljanje 22-godišnjeg veziste. Ono koje diže nadu u Čačku. Jer ostane li ovaj tim na okupu, Evropa će biti na dohvat ruke? Posle Kup pobede nad Crvenom zvezdom u Ivanjici je savladan i Javor. Sledi duel sa ekipom Mladosti.
"Pobedili smo uvek neugodnu ekipu Javora i tako potvrdili da trijumf nad Zvezdom nije bio slučajan. Sad nas očekuje još jedan komšijski duel, protivnik je Mladost, koja je uvek krupan zalogaj. Ne sme biti opuštanja, traži se maksimalna borba tokom svih 90 minuta, jer samo tako možemo do tri boda".

Imponuje li kad se pogleda tabela Superlige i druga poziciju Borca?
"Svakako, ko bi pomislio da imamo pet bodova više od Partizana u trenutku kad situacija u klubu nije sjajna. Kad igrači ne primaju plate, kad je baš teško".

U poslednjem kolu derbi baš protiv Partizana?
"Rano je da govorim o crno-belima, čekamo da prođe Mladost, sa tri boda rešavamo puno toga. Srbija će pričati o nama i ne samo Srbija već cela Evropa", hrabri Zorić.

Pratite MOZZART Sport i na Vajberu

Piše: Đurđe Mečanin
Foto: Star Sport;


tagovi

SuperligaSrbijaDarko ZorićBorac Čačak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara