""
""

Čarolija Limoža traje, Vujošević dobio prvi veliki derbi u Francuskoj!

Vreme čitanja: 1min | sub. 13.02.16. | 19:59

U duelu dva najtrofejnija kluba u zemlji Galskih petlova slavili su gosti i tako napravili važan korak u borbi za plej-of

Navijači Limoža ovih dana imaju dosta razloga za slavlje. Posle plasmana u nokaut fazu Evrokupa, njihovi ljubimci večeras su kao gosti savladali Asvel sa 78:73 (23:14, 22:23, 13:25, 20:11) u najvećem derbiju francuske košarke.

Izabrane vesti

Ovim trijumfom, 10. u šampionatu, tim Duška Vujoševića sačuvao je šanse u borbi za plasman u plej-of što mu je glavni cilj u sezoni.

Košarkaši Limoža ujedno su ovim trijumfom prekinuli niz od tri poraza u duelima sa Asvelom koji je jedini trofejniji francuski klub od njega.

Pitanje pobednika rešeno je u poslednja četiri minuta, kada je Limož odigrao veoma dobro u odbrani, a u napadu je pametno iskoristio činjenicu da je Asvel relativno brzo izašao iz bonusa.

Nobel Bungu-Kolo bio je najefikasniji u Limožu sa 15 poena, dva manje ubacio je Bo Mekejleb. Leo Vesterman utakmicu je završio sa 11 poena i pet asistencija.

Vujošević je i na ovom meču samo sedeo na klupi, odnosno nije smeo da ustaje jer mu još nije nostrifikovana trenerska diploma kod francuskog ministarstva sporta.

Pratite MOZZART i na našoj novoj Facebook stranici

(FOTO: Limoges CSP)


tagovi

Leo VestermanFrancuskaEvroligaDuško VujoševićBo Mekejleb

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara