Čeka nas vanredno stanje u Istanbulu i odluka u Galatinoj jazbini: Bašakšehir sa penala u sudijskoj nadokandi do pirovog boda! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.04.19. | 17:13

Posle remija sa Rizeom Bašakšehir ima samo tri boda prednosti – 1:1

Delovalo je u jednom trenutku da u Turskoj imamo najizvesniju šampionsku trku. Istanbul Bašakšehir je strojevim korakom gazio ka trofeju koji mu je na volšeban način izmakao pre dve sezone. Gazio i – stao. Klub za koji, prema nezvaničnim izvorima, ozbiljno lobira predsednik Turske Erdogan napravio je strahovit kiks u današnjem susretu protiv Rizea. Remi, izvojevan u šestom minutu sudijske nadoknade i to iz penala (1:1), ostavio ih je na tri boda prednosti u odnosu na Galatasaraj. I opet da ponovimo – na samo tri boda.

A 19. maja Baškšehir će otići na noge gigantu iz evropskog dela Istanbula. Verovatno će na neprijateljskoj teritoriji morati da pokaže da je zreo za osvajanje šampionske titule. Pilično nezahvalan zadatak, ako se zna da je Bašakšehir u jednom trenutku imao osam bodova prednosti u odnosu na Galatu. I krajnje komotnu situaciju.

Izabrane vesti

Međutim, izgleda da su u Bašakšehiru šampionski šampanjac prerano stavili na hlađenje. Znake slabosti demonstrirali su u nedavnom derbiju protiv Bešiktaša (poraz od 1:2), a zatim i na današnjem susretu. Mnogo, mnogo kontroverzi će izazvati današnji susret. Posebno što je Bašakšehir do spasonosnog penala stigao u šestom minutu sudijske nadokande. Tada je vrlo neoprezno Kagiran povukao za dres Takdemira (leđima okrenutog golu). Dovoljno da arbitar okreči, a Višća postavi konačan rezultat.

Rize koji nije imamo nikakav takmičarski motiv je došao u Istanbul, video i zadao silne glavobolje Bašakšehiru.. Ekipa, koja je nedavno protiv Bešiktaša primila sedam golova, odigrala je savršen takmičarski meč. Gosti su bili čvrsti u odbrani, čekajući svoj trenutak da prališu nervoznog rivala.

I dočekali su ga u 57. minutu. Bila je to divna akcija Rizea. Lopta je išla od noge do noge, igrači Istanbula su bili daleko od igrača,stalno u međuprostoru. Dovoljno da Durak spoji sa golom Murićija. Momak iz Prizrena je odlično primio loptu i onda pogodio dalji ugao.

Pokušao je na sve načine trener Bašakšehira da probudi ekipu. Poslao je u igru Adebajora i Ardu Turana. Odbijali su se napadi Bašakšehira od stamenu odbranu Rizea. Sve do šestog minuta sudijske nadokande i penala za Višću.

TURSKA 1 - 29. KOLO: 

Petak
Kasimpaša – Bursa  1:1 (1:0)
/Trezege 60 – Kara 81p/

Subota

Ahisar - Antalija 1:2 (0:2)
/Barbosa 58 - Erdink 7, 40/

Trabzon - Malatija 2:1 (1:1)
/Nvakeme 31, Rodaljega 79 - Šišmanoglu 22/

Galatasaraj - Kajzeri 3:1 (3:1)
/Dijanj 16, 42pen, Nagatomo 45+4 - Kravets 15/

Gectepe - Erzurum 0:1 (0:1)
/Antaljali 25/

Nedelja

Ankaraguču - Konja 0:0
Bašakšehir - Rize 1:1 (0:0)
/Višća 90+6 pen - Murići 67/
18.00:  (2,55) Alanja  (3,35)  Fenerbahče (2,75) 

Ponedeljak

19.00:  (4,00) Sivas  (3,60)  Bešiktaš (1,90) 

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama 


tagovi

Edin VišćaEmanuel Adebajor

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara