""
""

Čeka se potez Milana: Zenit nije pao na kolena pred Englezima ni za 15.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.03.16. | 19:52

Ruski klub se odriče ogromnog novca s obzirom da je rešio probleme oko finansijskog fer-pleja

Aksel Vicel je odlučio da napusti Zenit, ali Rusi ga se neće tako lako odreći. Uostalom, Zenitu novac nije problem, ne mora da se cenjka i biće vrlo tvrd pregovarač za sve one koji žele sjajnog belgijskog vezistu.

Izabrane vesti

Razočaran eliminacijom iz Lige šampiona, Vicel je Rusima stavio do znanja da nema nameru da produžava ugovor koji mu istuče u leto 2017. godine. To znači da će sledeći letnji prelazni rok biti poslednja šansa za Ruse da zarade ozbiljnu sumu novca njegovom prodajom. Sigurno neće uspeti da izvuku 40.000.000 evra koje su pre četiri godine uložili u plaćanje obeštećenja Benfiki za Vicela, ali se ne potresaju previše... Zato su i odbili ponudu Stouka.
„Dobili smo ponudu Stouka koja se kretala u visini između 15.000.000 i 16.000.000 evra, ali smo je odbili. Znam da mnogi misle da moramo da padnemo na kolena i prodamo Vicela na leto, znamo da njegovi agenti sanjaju o velikom transferu, ali mi ćemo biti srećni ako ostane do kraja ugovora“, rekao je Zenitov direktor Maksim Mikrofanov.  

Belgijski vezista je velika želja Milana koji bi narednog leta mogao da pošalje ponudu u visini od 20.000.000 evra, ali čini se da ni to neće smekšati tvrda pregovaračka srca Zenitovih čelnika.

Iako je Zenit bio jedan od klubova koji nije poštovao finansijski fer-plej zbog čega ga je UEFA kaznila za 12.000.000 evra, Mikorfanov tvrdi da je situacija pod kontrolom.
„Finansijski status kluba je trenutno u skladu sa pravilima fer-pleja. Nismo dovodili velika pojačanja, a u međuvremenu smo prodali Rondona u BVA za 18.000.000 evra. S obzirom da smo ga doveli po starom kursu kada je rublja bili znatno bliže evru, a da samo ga prodali po novom kursu kada je rublja oslabila, zarada na razlici je bila ogromna i nemamo probleme oko finansijskog fer-pleja“, rekao je Zenitov direktor.  

(FOTO: Action images)


tagovi

StoukRusijaPremijer ligaEvropaEngleskaAksel Vicel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara