"Strelac drugog gola za Lids: Adijemi"
"Strelac drugog gola za Lids: Adijemi"

ČEMPIONŠIP: Lider okrenuo Čarlton, Tigrovi i Barnli gube korak

Vreme čitanja: 3min | sub. 05.12.15. | 18:00

Brajton nadoknadio dva gola prednosti protiv gostiju iz Londona, dok je posrnuli Lids savladao Hal (2:1)

Strelac drugog gola za Lids: Adijemi

Samo je Brajton opravdao ulogu favorita u današnjim mečevima 19. kola Čempionšipa. Ostali visokoplasirani timovi u drugom rangu engleskog fudbala nisu se proslavili tokom popodneva, većina njih je zabeležila poraze.

Izabrane vesti

Galebovi su na svom terenu posle preokreta i velike drame savladali Čarlton sa 3:2 (0:2). Već na poluvremenu gosti iz Londona imali su dva gola prednosti i to nakon što su u uvodnih pet minuta Lukman i Iranac Gučanedžad pogađali. Tim iz Brajtona vratio se u igru početkom drugog dela, a gol je postigao novajlija iz Mančester Junajteda, talentovani Džejms Vilson.  Čarlton je ostao sa igračem manje u 58. minutu, nakon što je isključen Bajer, što je bio inicijalni znak za veliki preokret.

Pobedonosni golovi za Galebove stigli su u samom finišu meča, prvo je sjajni veteran Bobi Zamora u 83. poravnao rezultat, a konačnih 3:2 postavio je Izraelac Hemed samo dva minuta kasnije, pa je Brajton zadržao prvo mesto sa dva boda prednosti u odnosu na prvog pratioca Midlsbro.

Jedno od iznenađenja dana je i trijumf posrnulog Lidsa nad Halom (2:1). Meč na Eland Roudu obeležio je protest najvernijih navijača Jujnajteda koji su u znak neslaganja napustili meč u 17. minutu (što je inače baksuzan broj za vlasnika kluba MasimaĆelina, čiju ostavku žele).

Elem, kada su se navijači vratili na tribine Kris Vud je u 30. minutu na pas Stjuarta Dalasa doveo domaćina u vođstvo, a sjajnu partiju izabranika Stiva Evansa u prvom poluvremenu zaokružio je Tomi Adijemi golom u samom finišu. U nastavku Elmohamadi je samo ublažio poraz Tigrova, koji polako posustaju u poteri za prve dve pozicije koje direktno vode u Premijer ligu.

Ništa bolje od Hala danas nije prošao ni favorizovani Barnli, koji je kao domaćin poražen od Prestona sa 0:2. Gosti koji se muče u donjem delu tabele postigli su dva gola u poslednjih pola časa meča, pa su zahvaljujući Kinu i Džonsonu odneli važne bodove kući.

Omanuo je i Birmingem, koji je sada već u zabrinjavajućoj seriji od tri uzastopna poraza. Hadersfild se sladio na gostovanju kod Plavaca, a pogoci Loleja i Velsa omogućili su novom treneru Davidu Vagneru (nekadašnjem saradniku Jirgena Klopa) prvi trijumf na klupi ovog tima. 

Blekburn je potvrdio da mu je promena menadžera i dolazak Pola Lamberta prijao, pošto je slavio na gostovanju Bristol Sitiju. Poslednjeplasirani Bolton ponovo nije pobedio. Štaviše izgubio je kod kuće i od Kardifa sa 2:3, a ovaj trijumf je vinuo Velšane na poziciju broj šest, poseldnju koja vodi u plej-of. 

ČEMPIONŠIP – 19. KOLO

Četvrtak

Reding – KPR 0:1 (0:0)
/Onuoha 90/

Petak

Ipsvič – Midlsbro 0:2 (0:0)
/Stuani 54, Nadžent 74/

Subota

Birmingem – Hadersfild 0:2 (0:1)
/Lolej 1, Vels 81/

Bolton – Kardif 2:3 (1:1)
/Madin 17, Dervit 71 – Vat 13, Maloun 53, Pilkington 80/

Brentford – MK Dons 2:0 (1:0)
/Vibe 20, Džadž 71/

Brajton – Čarlton 3:2 (0:2)
/Vilson 50, Zamora 83, Hemed 85 - Lukman 2, Gučanedžad 5/

Bristol Siti – Blekburn 0:2 (0:0)
/Hanli 59. Maršal 86. penal/

Barnli – Preston 0:2 (0:0)
/Kin 63, Džonson 86/

Lids – Hal Siti 2:1 (2:0)
/Vud 30, Adijemi 45 – Elmohamadi 51/

Notingem Forest – Fulam 3:0 (1:0)
/Mils 45, 78, Ogrejdi 52/

Roteram – Vulverhempton 1:2 (1:2)
/Njuel 18 – Henri 5, Bat 44/

Nedelja

14.15: Šefild Venzdej – Derbi

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Action Images)


tagovi

Preston Nort EndKris VudHal sitiEngleskaEl MohamadiČempionšipBrajtonBobi ZamoraBirmingemBarnli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara