Červar izabrao Kauboje za Srbiju

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.04.19. | 16:04

Selektor Hrvatske odredio 18 igrača za dvomeč sa našom reprezentacijom

Selektor reprezentacije Hrvatske Lino Červar napravio je konačan spisak rukometaša na koje računa za dvomeč sa Srbijom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Prvi duel dve selekcije je 11. aprila u Beogradu, a drugi 14. aprila u Zadru.

Na konačnom Červarevom spisku je 18 igrača, a put Beograda će krenuti: golmani Marin Šego (Seged) i Filip Ivić (Kjelce), krila Ivan Vida (Nekse), Josip Božić Pavletić (Zagreb), Manuel Štrlek (Vesprem), David Mandić (Zagreb), pivoti Marin Šipić (Nekse), Željko Musa (Magdeburg), Kristijan Bećiri (Laško),  bekovi Igor Karačić (Vardar), Domagoj Duvnjak (Kil), Marko Mamić (Kjelce), Luka Stepančić (PSŽ), Jakov Vranković (Tatabanja), Ivan Sršen (Zagreb), Josip Vekić (Zagreb), Halil Jaganjac (Nekse), Ante Gadža (Nekse).

Izabrane vesti

Primetno je da je Červar odlučio da napravi renoviranje ekipe, koja je u dosta izmenjenom sastavu u odnosu na Svetsko prvenstvo koje je bilo u januaru.

Selektor Kauboja je istakao kako očekuje jako tešku utakmicu u Beogradu, jer je ovaj meč Srbiji „poslednji voz“ u kvalifikacijama.
Dan uoči utakmice ćemo iz Osijeka otići u Beograd. Njima je to „poslednji voz“, napraviće veliki pritisak na nas. Nemamo neke ključne igrače u sastavu, ponovo nismo kompletni. Očekujem jako tešku atmosferu, kao 2012. godine u polufinalu Evropskog prvenstva, ali bitno je da što pre osiguramo plasman na šampionat. Na MundLino Červar.ijalu su momci pokazali srce kada je bilo najteže, verujem da će tako biti i sada“, rekao je 

Reprezentacija Srbije upravo od tog polufinala Evropskog prvenstva 2012. godine ne zna za pobedu nad Hrvatskom.

(FOTO: Reuters)


tagovi

EP rukomet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara