"Blesingejm"
"Blesingejm"

Cibona srušila favorizovanu Krku u Sloveniji

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.11.14. | 18:39

Važeći šampion ABA lige došao tek do treće pobede, Slovenci do drugog poraza

BlesingejmKošarkaši Cibone savladali su Krku u Sloveniji rezultatom 80:70 (15:23, 20:18, 15:17, 20:22) i na taj način došli do treće pobede u ABA ligi ove sezone, nanevši tek drugi poraz domaćoj ekipi.

Iako favoriti, slovenački košarkaši su od samog starta upali u rezultatski deficit, koji je ajčešće iznosio osam poena razlike. Pred kraj prvog poluvremena su se malo konsolidovali, pa se na pauzu otišlo pri rezultatu 41:35 u korist gostiju.

Izabrane vesti

Na početku drugog poluvremena delovalo je kao da se bliži preokret, ali je tada Ivan Siriščević postigao jako bitnu trojku koja je opet odlepila Cibonu na +7. Vratila se Krka na samo tri poena zaostatka, ali je Cibona sjajno odradila posao ne dozvolivši favoritu da ih stigne ni u jednom trenutku.

Do kraja su rutinski čuvali i polako povećavali razliku, da bi pobedili sa 10 poena razlike.

Najbolji u domaćoj ekipi bili su Buker (16 poena, 7 skokova) i Joksimović (7 poena, 9 skokova), ali njihova partija nije bila ni blizu dovoljna da se savlada raspoložena Cibona.

U pobedničkom timu sve epitete je zadužio Blesingejm pošto je uz devet poena imao i deset asistencija, pa mu je dabl-dabl zamalo izmakao. Sjajna partija je i iza Damira Markote koji je ubacio 16 poena uz pet defanzivnih skokova. Vredi napomenuti i da najnovije Cibonino pojačanje Vlado Ilievski nije odigrao loše, ubacio je osam poena uz tri skoka. Trebaće mu malo vremena da se uklopi u ekipu.

ABA liga, 7. kolo:

Subota:
Zadar – Union Olimpija 60:67
Budućnost – Mega Vizura 88:80
Partizan – MZT 65:50

Nedelja:
Solnok – Crvena Zvezda 65:89
Krka – Cibona 70:80
19.00 Metalac – Igokea

Ponedeljak:
20.30 Cedevita - Levski

(FOTO: Action images)


tagovi

CibonaDamir MarkotaDžerel BlesingejmEvropaHrvatskaJadranska ligaKrkaSlovenijaVlado Ilievski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara