""
""

Čikagova šamarčina Majamiju kao u slavnim danima Bulsa! Netsi su gori čak i od Niksa (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 06.12.13. | 08:43

Karlos Buzer briljirao u ubedljivoj pobedi Bikova od 20 razlike nad šampionom. U lokalnom derbiju Bruklin nastavio sa očajnim igrama i doživeo katastrofu protiv Njujorka

Kao u najslavnijim danima Bulsa, Čikago je gospodario na parketu svog Junajted Centra i očitao lekciju Majamiju. Bulsi su slavili sa ubedljivih 107:87 prethodne večeri i naneli šampionu težak poraz. Čikago je od početka meča imao ubedljivo vođstvo, Majami je uspeo da u trećoj četvrtini spusti zaostatak sa 25 na 12 poena deficita, ali to je bilo sve od Lebrona i kompanije. Bulsi su imali veče kada im je sve polazilo za rukom i pokazali da ova ekipa može bez Derika Rouza.

Izabrane vesti

Pogodili su 10 od 19 šuteva za tri poena, imali procenat šuta preko 50 odsto i čak 22 skoka više od aketuelnog šampiona (49:27). Briljirao je Karlos Buzer koji je gospodario reketom i meč završio sa 27 poena, a pratili su ga Luol Deng sa 20, Taj Gibson sa 19 poena i Žoakim Noa koji je upisao 17 koševa i čak 15 skokova. Na drugoj strani, Lebron Džejms je u najlošijoj šuterskoj večeri Majamija u sezoni, meč završio sa 21 poenom.

Od danas, Niksi nisu više najveći gubitnici u Njujorku! Od njih su gori samo lokalni rivali Bruklin Netsi. U prvom derbiju sezone između lokalnih rivala koji su u očajnoj formi, Niksi su uspeli da se izdignu iz krize i pobedom od 113:83 prekinu katastrofalan niz od devet uzastopnih poraza. Prosto se ne zna ko je od dva tima iz Velike jabuke, više razočarao ove sezone. Niksi kojima je ovo bila tek četvrta pobeda u 17 mečea ili Netsi koje su pre početka šampionata ubrajali u krug favorita za titulu, a sada imaju očajan skor 5:14! Od njujorških rivala, na Istoku su lošiji samo Milvoki Baksi.

Melo Entoni je bio prvo ime susreta sa 19 poena i 10 skokova, Šampert je pružio partiju sezone i ispratio ga sa 17 koševa, a Barnjani je dodao 16 poena. Na drugoj strani, jedina svetla tačka po običaju je bio Bruk Lopez sa 24 koša.

Na krilima rezervista Darena Kolisona i Džamala Kroforda koji su postigli po 15 poena, Los Anđeles Klipersi su odličnom igrom u drugom poluvremenu preokrenuo u Memfisu protiv Grizlija i na kraju salvio sa ubedljivih 20 razlike (101:81). Kris Pol je takođe imao 15 poena, Blejk Grifin poen manje, ali su oni četvrtu četvrtinu u kojoj su Klipersi šutirali neverovatnih 13 od 20 presedeli na klupi, tako da rezervistima idu sve čestitke za pobedu.

NBA
Bruklin - Njujork 83:113
Memfis - LA Klipers 81:101
Čikago - Majami 107:87


tagovi

Bruklin NetsČikago BulsDaren KolisonDžamal KrofordKarlos BuzerKarmelo EntoniLebron DžejmsMajami HitMemfis GrizlisNBA ligaNjujork Niks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara