""
""

Čovek koji je promenio mišljenje Partizanove struke: Konačno na svom mestu

Vreme čitanja: 3min | uto. 15.08.17. | 13:24

„Ako zatreba i na nekom drugom – nema frke“, uverava univerzalac Milan Radin

Everton Luiz, Marko Jevtović i Nebojša Kosović. To je bio inicijalni izbor Partizanovog stručnog štaba za pozicije zadnjeg veznog. Sva trojica su našla mesto na početnom spisku licenciranih igrača za UEFA kvalifikacije. Iznenanađujuće, van konkurencije ostao je Milan Radin.

Ali...

Izabrane vesti

Mada nije igrao u dvomečima sa Budućnosti i Olimpijakosom, a preskočio duele sa Mačvom i Spartakom, 26-godišnji Novosađanin je u poslednjih 20-ak dana uspeo da preokrene situaciju u svoju korist i natera Miroslava Đukića da na njega ozbiljnije računa. Najpre kad je trebalo da menja povređene Jevtovića (protiv Javora) i Kosovića (Voždovac), a onda i na gostovanju u Novom Sadu, gde je uskočio umesto rovitog Evertona.

Rezultat: naknadna prijava za okršaje sa Videotonom i saznanje da u ekipi crno-belih za njega, ipak, ima mesta.
„Srećan sam što sam ponovo na svom mestu. Više ne menjam pozicije, ne selim se s jednom na drugi kraj terena, igrao sam u prethodnoj sezoni ono što meni nije prirodno, ali i tad sam bio u službi tima. Ne žalim. Naprotiv, osvojili smo duplu krunu. Sad je, ipak, drugačije, prvi put od dolaska u Partizan sam na mojoj poziciji, odakle mogu najviše da pružim, imam automatizam poteza i osećam se svoj na svome“, zadovoljno deluje Radin u razgovoru za MOZZART Sport.

KVOTE KLADIONICE MOZZART ZA DUEL PARTIZANA I VIDEOTONA

U jednom trenutku minule sezone, pod šefovskom palicom Marka Nikolića, dobio je nadimak „čovek za specijalne operacije“, jer je krpio bekovske pozicije, ulazio u poslednih 10-15 minuta sa zadatkom da „zaključa“ utakmice. Tad je stekao simpatije probirljive Partizanove publike, koja poslednjih dana glasno komentariše njegove poslednje dve partije.
Meni je drago što mi struka veruje. Pokazao sam da na mene treneri mogu da se oslone. Voleo bih da u bliskoj budućnosti nastavim da dejstvujem s mesta odakle to radim ceo život, ali ako kažu da opet budem bek, krilo, da se vratim u odbranu – nema frke. Naravno da ću da poslušam“.

Deluje kontradiktorno, ali Radin je poseban utisak ostavio u završnih pola sata poraza od Voždovca, kad je dobio šansu zbog povrede Kosovića.
Ušao sam pri negativnom rezultatu i na prvi pogled deluje da ništa nisam napravio, ali sam zadovoljan kakva sam rešenja birao. Pokušao sam da se podredim ekipi, odigram najbolje što mogu, međutim, sve to pada u drugi plan zbog poraza. Nismo smeli to da dozvolimo, pogotovo ne da primimo tri gola na našem stadionu, ali smo se donekle iskupili na jednom od najtežih gostovanja u ligi, savladali smo Vojvodinu i dobili privilegiju da u miru spremimo okršaj sa Videotonom“.

Posle Voždovca, još dve lepe vesti:
Prva, u četvrtak sam se oženio dugogodišnjom devojkom Mirjanom. A dan kasnije klub me je licencirao za Ligu Evrope. Sigirno se ne bih našao na spisku da nisam ubedio struku da mogu da budem od pomoći“.

Optimistički Milan Radin gleda ka četvrtku i prvom duelu sa Videotonom, na kome će Partizanu nedostajati – navijači.
Sigurno bi bili naš 12. igrač, ali ne smemo da se osvrćemo na detalje koji nisu direktno povezani s terenom. Nego, da se lepo koncentrišemo, ispunjavamo zadatke, budemo disciplinovani i ako je moguće zaštitimo svoj gol. To je u evropskim utakmicama najbitnije“, kaže crno-beli broj 29.

Piše: Aleksandar Joksić

(Foto MN PRESS)


tagovi

Miroslav ĐukićMilan RadinEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara