""
""

TUNGUZIJA UMESTO EVROPE: Partizan je crn bez imalo belog (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 29.08.13. | 21:55

Očajnim izdanjem u Švajcarskoj naš šampion završio evropsku avanturu, osrednja ekipa Tuna otkrila sve slabosti Rašovićevog tima (0:3)

Sve je crno bez imalo belog! Fudbaleri Partizana ili oni koji sebe takvim smatraju učinili su sve da pokažu kako i od goreg može – gore. Taman kad su Grobari poverovali da su njihovi miljenici završili seriju očajnih igara i rezultata, igrači sprskog prvaka spojili su te dve komponente u još jednu sramnu partiju i porazom od Tuna završili učešće na međunarodnoj sceni – 0:3 (0:1).

Sa poslednjeg stepenika do grupne faze Lige Evrope ekipu Vuka Rašovića u ponor je gurnuo osmoplasirani tim prvenstva Švajcarske, koji igra drugorazredni fudbal, sa dosta grešaka i manjkavosti, ali je i tako osrednja ekipa bolja od čudnim potezima uprave sklopljenog tima iz Humske. Ne zna se koji deo gostujućeg tima je bilo lošiji: da li smušena odbrana nesposobna da sačuva protivnika, vezni red nedovoljno kreativan da doturi loptu jedinom napadaču ili špic koji je jednako neefikasno napadao bilo da su pred golmanom Favrom bili Aleksandar Mitrović ili njegova iznuđena zamena Petar Grbić.

Izabrane vesti

A koliko je Partizan delovao očajno svedoči i situacija iz jedine šanse u drugom poluvremenu, zicer koji se Filipu Malbašiću ukazao u 73. minutu iznenadio je i novajliju iz Hofenhajma, čiji je udarac odbranio golman Tuna. A Malbašić je od njega bio udaljen cela dva metra!?

I da je ta lopta ušla u mrežu bila bi nedovoljna za ambicije crno-belih i neadekvatna nagrada timu koji je dozvolio Tunu da se sa njim doslovce poigrava.

Ptregrš šansi pred golom Stojkovića, previše grešaka u odbrani, desetne izgubljenih lopti na sredini terena, tek po koji napad vredan pažnje ilustrovali su bledilo tima koji se samo u ovoj našoj skaradnoj nazvanoj Super ligi zove – najboljim.

A kakav je stvarno uverili smo se večeras.

Prednost iz beogradskog susreta neutralisana je posle 15 minuta, kad je očajnu intervenciju Partizanove odbrane kaznio Marko Šneuvli. Isti igrač je imao šanse da još u prvom poluvremenu zapečati sudbinu crno-belih, ali što je propustio posle klizanja Vojislava Stankovića sredinom prvog dela nadokandio je početkom drugog, kad je otresao štopera Partizana i pokazao crno-belima kako se završavaju akcije.

Tačku na ubedljiv poraz crno-belih stavio je Zufi 14 minuta pre kraja.

Možda bi sve za goste bilo bolje da je Danijele Orsato pokazao na belu tačku posle igranaj rukom Solmonija u finišu prvog dela, ali i da je tad arbitar dosudio jedanaesterac (a trebalo je) nismo sigurni da bi se Partizan izvukao.

Jednostavno, nije zaslužio.

A i kako da zasluži kad na terenu nema reda. Nikola Aksentijević je dobio četvrti crveni karton u šestoj evropskoj utakimici ovog leta.

------------------------------------------------------------------------------------

KVALIFIKACIJE ZA LIGU EVROPE – ČETVRTO KOLO

Tun – Partizan 3:0 (1:0) (prvi meč 0:1)

Strelac: Marko Šneuvli u 15. i 48. i Zufi u 76. minutu.
Tun arena
Gledalaca: 8.000
Sudija: Danijele Orsato (Italija)
Žuti kartoni: Volkov, Marković (Partizan).
Crveni karton: Nikola Aksentijević (Partizan) u 90+1. minutu.

Tun (4-2-3-1): Favr – Lithi, Zigfred, Solmoni, Širinci - Saonogo, Hediger – K. Šneuvli, Zufi, Vitver (od 90+3 Fereira) - M. Šneuvli (od 82. Sadik). Trener: Urs Fišer.

Partizan (4-2-3-1): Stojković – Aksentiejvić, Obradović, Stanković, Volkov – Marković, Saša Ilić (od 64. Andrija Živković) – Malbašić (od 82. Barašanac), Ninković, Jojić – Mitrović (od 67. Grbić). Trener: Vuk Rašović.

 

(FOTO: Star sport)

 


tagovi

EvropaLiga EvropeFK PartizanSrbijaSuperligaTun

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara