"Dejan Radonjić i Igor Rakočević"
"Dejan Radonjić i Igor Rakočević"

Crveno-beli u glas: Najbolji smo pod pritiskom

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.04.13. | 17:00

"Umemo protiv Zvezde", odgovara trener Radničkog Miroslav Nikolić

 

Dejan Radonjić i Igor RakočevićSve što su radili u proteklih sedam meseci u naredna tri dana biće stavljeno na konačnu proveru za četiri učesnika Fajnal fora Jadranske lige. O ulogu ne treba posebno pričati, posebno imajući u vidu da će se u Laktašima odlučivati i o mestima u Evroligi.
"Pritisak uvek postoji, pogotovo kada meč znači prolaz u Evroligu, ali Crvena zvezda ima igrače koji su osvajali trofeje. Neki znaju najbolje da odigraju kada su pod pritiskom, možda baš to bude i naša prednost sutra", ističe kapiten crveno-belih Igor Rakočević pred polufinalni okršaj sa kragujevačkim Radničkim (17 sati).
"Jako smo uzbuđeni, sa velikim očekivanjima ulazimo u meč. Nismo u najboljem momentu, kao ni Radnički, ali to su stvari koje se ne menjaju preko noći. Nadam se da ćemo ipak ostvariti cilj, plasman u Evroligu. Dobro smo se spremali, nadam se da ćemo uz pomoć navijača imati dobru šansu. Radnički je odlična ekipa, sa dobrim rezultatima ove sezone", u dahu nastavlja Rakočević.

Izabrane vesti

Novi trener Zvezde Dejan Radonjić, koji je debitovao neočekivanim porazom od Metalca, veruje da će njegovi puleni prebroditi krizu i biti najbolji kada je najpotrebnije.
"Svestan sam da nismo u idealnom trenutku, poslednji mečevi su to i pokazali. Spremali smo se proteklih dana sa željom da savladamo Radnički i dođemo do finala. Radnički je kvalitetan tim, igrao je sjajno ove sezone, nadam se da ćemo otići korak dalje i plasirati se u finale", poručio je Radonjić.

Miroslav Nikolić i Stefan SinovecStrateg Radničkog Miroslav Nikolić kazao je da je njegov tim ostvario prvi cilj, odnosno plasman u Evropu, ali da se neće zaustaviti na tome.
"Ovde smo već ostvarili zacrtani cilj, a to je ulazak u Evropu. Imamo problema što se tiče dvorane i uslova za Evroligu, ali uvek se desi neko iznenađenje. I mi i Igokea imamo dobre timove. Pokazali smo da možemo da igramo sa Zvezdom. Oni su promenili trenera, verovatno će promeniti i stil igre. Radonjića znam još iz Podgorice. Očekujem od igrača da izginu na utakmici, odlučivaće nijanse. Ja sam optimista, ali verujem u igrače. Zvezda ima jače centre, ali mi imamo bolje bekove i spoljnu liniju koja će odlučivati", istakao je Nikolić.

Kapiten Stefan Sinovec rekao je da je optimista po pitanju plasmana u finale.
"Mi smo u sezonu ušli sa ciljem da obezbedimo Evropu, dobrim igrama zaslužili smo treće mesto i F4, gde nas 40 minuta deli od velikog uspeha i plasmana u Evroligu. Ove sezone četiri puta smo igrali sa Zvezdom, u poslednjem meču izgubili na jednu loptu. Dobrom igrom tokom celog meča možemo da dođemo do finala", zaključio je Sinovec.

Drugog učesnika finala odlučiće susret domaćeg Igokee i Partizana.

(FOTO: abaliga.com)


tagovi

FK Crvena zvezdaDejan RadonjićF4 ABAIgor RakočevićJadranska ligaMiroslav NikolićRadnički NišStefan Sinovec

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara