"Morales prima čestitke za vodeći gol"
"Morales prima čestitke za vodeći gol"

Čudna ekipa je to: Tukli Lajpcig, tukli i Bajer! Arangiz pucao Leverkuzenu u noge (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.12.16. | 19:23

Ingolštat upisao drugu pobedu za osam dana

Morales prima čestitke za vodeći golČudnovata je voćka taj Ingolštat. Njegovi fudbaleri uglavnom služe kao topovsko meso, mada, izgleda da ni sami ponekad nisu svesni kakvim kvalitetom raspolažu. Tim koji se do večeras nalazio na pretposlednjem mestu Bundeslige priredio je najveće iznenađenje vikenda u Nemačkoj i u poslednoj utakmici 15. kola uništio snove Bajera iz Leverkuzena da zaslužuje proboj u gornji dom tabele.

Da bude vrednije: ova tri boda Ingolštat je osvojio u gostima, na terenu ekipe koje je u poslednjih deset dana tukla Monako u Ligi šampiona 3:0 i uzela meru Šalkeu u Gelzenkirhenu (1:0). Večeras nije mogla ni do boda, između ostalog, zbog činjenice da je početkom drugog poluvremena ostala sa desetoricom na terenu, jer je drugi žuti karton, prilično naivno, zaradio Čarls Arangiz.

Izabrane vesti

Ruku na srce, ni pre isključenja nije izgledao Bajer kao tim sposoban da uzme tri boda. Konkretnije akcije je razvijao i bolje šanse stvaratao Ingolštat, pa je preko Alfreda Moralesa, državljanina SAD-a rođenog u Berlinu, stekao zasluženu prednost.

Trener domaćin Rodžer Šmit reagovao je početkom drugog dela dvostrukom izmenom, ušli su Brazilac Vendel i Julijan Brant, što se realtivno brzo isplatilo. Nemački reprezentativac je sredinom nastavka namestio šansu Admiru Mehmediju, a reprezentativac Švajcarske postigao treći gol u sezoni.

Taman kad se očekivalo da Bajer navali sa svih strana, da stigne do preokreta, 25.075 domaćih navijača je ponovo istuširano hladnom vodom. Presudio im je Izraelac Almong Koen, drugim pogotkom u sezoni. Prvi je dao u onom spektakularnom remiju sa Borusijom iz Dortmunda (3:3), a osim toga Ingolštat je bodove osvajao još tako što je izdržao protiv Volfzburga kod kuće i tukao Darmštat i RB Lajpcig u gostima, prošle sedmice.

Stvarno čudna ekipa.


BUNDESLIGA, 15. KOLO

Petak:

Hofenhajm - Borusija Dortmund 2:2 (2:1)
/Ut 3, Vagner 20 - Gece 11, Obamejan 48/

Subota:

Šalke - Frajburg 1:1 (0:0)
/Konopljanka 75 - Niderlehner 74/

Majnc - Hamburger 3:1 (1:1)
/Laca 36, 57, 67 - Vud 21/

Augzburg - Menhengladbah 1:0 (0:0)
/Hintereger 76/

Verder - Keln 1:1 (1:1)
/Gnabri 40 - Rudnevs 28/

Lajpcig - Herta 2:0 (1:0)
/Verner 41, Orban 62/

Volfzburg - Ajntraht 1:0 (1:0)
/Bruma 33/

Nedelja:

Darmštat - Bajern 0:1 (0:0)
/Daglas Kosta 78/

Leverkuzen - Ingolštat 1:2 (0:1)
/Mehmedi 63 - Morales 26, Kohen 73/

(FOTO: Action Images)


tagovi

NemackaIngolštadEvropačarls arangizBajer Leverkuzen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara