"Slavlje Čupo-Motinga"
"Slavlje Čupo-Motinga"

Čupo-Moting raščupao Švabe: Šalke gazi ka vrhu, slavili Volfsburg i Gladbah, Đurđić pogodio u Kelnu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 06.12.14. | 17:27

Treći vezani trijumf ekipe Roberta di Mateau u Bundesligi (0:4), slavili i ostali kandidati za plasman u Ligu šampiona

Slavlje Čupo-Motinga

Petarda od Čelsija u Ligi šampiona od pre dve nedelje nije delovala deprimirajuće na izabranike Roberta di Matea, već naprotiv, Šalke je nakon toga zabeležio dve ubedljive pobede, a ova današnja je bila prilično silovita. Ekipa iz Gelzenkirhena demolirala Štutgart na Mercedes-Benz areni, a apsolutni junak gostujućeg tima bio je trostruki strelac Čupo-Moting, koji je već došao do cifre od osam postignutih golova u ovoj sezoni Bundeslige - 0:4 (0:3).

Izabrane vesti

Šalke je sav posao u ovom meču rešio već u 21. minutu meča. Čupo-Moting je već u prvom minutu pogodio mrežu domaćin na asistenciju Barnete, a kada je devet minuta kasnije Maks Mejer povisio rezultat na 2:0 bilo je jasno da se domaćinu ne piše dobro. Čupo-Moting je pitanje pobednika rešio u pomenutom 21. minutu, ponovo na dodavanje trostrukog asistenta na ovoj utakmici Trankilja Barnete.

Fantastičan tandem je tačku na feštu u Štutgartu stavio u 61. minutu, kada je sjajni kamerunski napadač zaokružio svoju najbolju partiju u dresu Šalkea.


Na Šalkeovu pobedu odlično su odreagovali i njegovi najozbiljniji konkurenti za visok plasman. Volfsburg se pomučio u Hanoveru, ali je zahvaljujući golovima Dosta i Arnolda došao do bodova koji su ga učvrstili na drugoj poziciji nemačkog prvenstva - 1:3 (1:1).

Gosti su poveli ranim golom De Brujnea, ali im je planove na kratko pokvario Hoselu, pogotkom u finišu prvog poluvremena.

Augsburg je slavio ostao u trci zahvaljujući fenomenalnoj pobedi i preokretu u Kelnu (1:2), a izjednačujući pogodak bio je delo srpskog napadača Nikole Đurđića. Veliko slavlje gostima u poslednim trenucima meča doneo je Esvajn, nakon asistencija Halila Altintopa.

Borusija iz Menhengladbaha je savladala borbenu Hertu na Borusija parku rezultatom 3:2. Otpor ekipe iz Berlina u drugom poluvremenu su srušili Rafael i Azar, dok je u poslednjim trenucima poraz domaćih uspeo da ublaži samo Solomn Kalu.

BUNDESLIGA - 14. KOLO

Petak:

Borusija Dortmund - Hofenhajm 1:0 (1:0)
/Gundogan 17/

Subota:

Borusija Menhengladbah - Herta 3:2 (1:1)
/Jankčke 9, Rafael 53, Azar 83 - Šiber 45, Kalu 90+2pen/

Hanover - Volfsburg 1:3 (1:1)
/Hoselu 45 - De Brujn 4, Dost 69, Arnold 85/

Štutgart - Šalke 0:4 (0:3)
/Čupo-Moting 1, 21, 61, Mejer 10/

Keln - Augsburg 1:2 (1:0)
/Užah 13 - Đurđić 53, Esvajn 90/

Paderborn - Frajburg 1:1 (0:1)
/Kačunga 89 - Darida 18pen/

18.30 Bajern - Leverkuzen

Nedelja:
15.30 Hamburger - Majnc
17.30 Ajntraht - Verder

(FOTO: Action images)


tagovi

Borusija MenhengladbahErik Maksim Šupo MotingEvropaNemackaNikola ĐurđićTrankilo BarnetaVolfzburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara