"Herta"
"Herta"

Herta prati lidera, Ingolštad promašio pobedu

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.02.13. | 15:51

Berlinci savladali Alen minimalnim rezultatom 1:0 i nastavili da održavaju korak sa liderom. Ingolštad odigrao 1:1 u Berlinu protiv Uniona iako su u nadoknadi vremena imali penal za pobedu

HertaPobedom protiv Alena u gostima rezultatom 1:0 (0:0), Herta je nastavila da održava korak za vodećim Braunšvajgom. Strelac pobedonosnog gola bio je Marsel Nđeng u 76. minutu na asistenciju Gustava Adriana Ramosa. U prvom poluvremenu viđen je totalno neatraktivan fudbal. Alen je taktički dobro odigrao, ali bez ambicija ka golu gostiju. I drugo poluvreme je počelo u istom ritmu s tim što je Herta pokušavala nešto više da uradi.

Kada se činilo da će meč biti završen bez pobednika Nđeng je sjajno reagovao da centaršut Ramosa i sa pet metara matirao golmana Alena Jasmina Fejzića. Ovom pobedom Herta je ostala na drugoj poziciji sa 49 bodova dok Alen zauzima šestu poziciju sa 30 bodova.

Izabrane vesti

Mnogo zanimljivije je bilo u Berlinu gde je Ingolštad imao šansu za pobedu, ali je Ilijan Micanski promašio penal u nadoknadi vremena. Na kraju Union Berlin-Ingolštad 1:1 (0:0).

Gosti su tokom čitavog meča bili bolji tim. Prvo poluvreme je završeno bez pogodaka, ali su nastavku viđena dva. Ingolštad je poveo u 63. minutu golom Florijana Helera. Asistirao mu je Karl-Hajnc Lape koji je samo par minuta ranije ušao u igru. Union Berlin je uspeo da izjednači u 85. minutu golom Slovaka Adama Nemeca koji je upravo iz Ingolštada prešao u redove Berlinaca početkom ove sezone. Ipak, to nije bio kraj uzbuđenjima. Gosti su u nadoknadi vremena imali šansu da iz Berlina odnesu sva tri boda, ali je šut Micanskog sa bele tačke završio visoko preko gola. 

CVAJTA – 22. KOLO:

Petak:
Minhen 1860 – Bohum 0:1 (0:1)
/Šeidhauer 10/

Paderborn – AUE 2:0 (2:0)
/Fejsthamel 28, Meha 40p/

Regensburg – Braunšvajg 0:1 (0:1)
/Kumbela 15/

Subota:
Union Berlin – Ingolštad 1:1 (0:0)
/Nemec 85 – Heler 63/

Alen – Herta 0:1 (0:0)
/Nđeng76/

Nedelja:
13.30 Dinamo Drezden - Sandhauzen
13.30 Duizburg - Kajzerslautern
13.30 Frankfurt - Kotbus

Ponedeljak:
20.15 Sent Pauli - Keln

(FOTO: hertabsc.de)


tagovi

AlenBundesliga 2EvropaHertaherta logoIngolštadNemackaUnion BerlinValentin Iliev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara