"Zinedin Zidan"
"Zinedin Zidan"

Da li su ovo najbolje ''desetke'' fudbala u poslednjih 30 godina (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.02.13. | 12:56

Možda se nećete složiti sa ovim izborom. Ili možda ipak hoćete

Zinedin Zidan

Broj 10 na dresu oduvek je bio sinonim za genija u kopačkama. Iako u današnje vreme taj broj polako gubi na važnosti moramo se prisetiti nekadašnjih virtuoza i najvažnijih igrača u timu.

Izabrane vesti

5. Dragan Stojković Piksi - Nema sumnje najbolja desetka na ovim prostorima. Bio je brz dribler sa neverovatnim pasom i pregledom igre. Možda nije dostigao najveće visine u fudbalu, ali svejedno jedan je od najboljih.

4. Rui Košta - Portugalski virtuoz. Ponekad lenj i čovek koji je znao da pruži partije ispod očekivanja, ali je ''ubijao'' kad je bio u formi. Igrao je za Benfiku, Fiorentinu i Milan,a mnogi navijači u tim klubovima i danas ga smatraju legendom.

3. Pol Gaskoin - Gaza je bio prosto neverovatan na terenu. Gol koji je postigao Škotima na Evropskom prvenstvu 1996. godine može se opisati u dve reči – čista magija. Iakonikada nije bio klasična ''desetka'', Gaza se zbog svoje ličnosti i umeća svakako morao naći na listi.

2. Ronaldinjo - Kakav igrač i kakva ličnost! Njegov šarm, na terenu i van njega, trenutak inspiracije i magije su prosto zapanjujući. U ovom trenutku možda i ne igra na vrhunskom nivou, ali partije koje je pružao u dresu Pari Sen Žermena i Barselone ga bez sumnje stavljaju u sam vrh liste.

1. Zinedin Zidan - Fudbaler od kojeg si uvek mogao očekivati ''neočekivano''. Vizija i umeće kojima je asistirao, davao golove, broj timova za koje je igrao na vrhunskom nivou i nagrade koje je osvajao napravili su od Zidana jednog od naboljih ''desetki'' današnjice. Mogućnost da stvari promeni iz korena u samo jednoj sekundi odvajaju ga od ostalih igrača.

(Foto: Action Images)


tagovi

Dragan Stojković PiksiEvropameđunarodni fudbalPol GaskojnRonaldinjoRui KoštaZinedin Zidan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara