Dalas neporažen kod kuće, Tenesi u crnoj seriji

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.11.18. | 10:04

Obe ekipe imaju skor 3-4 i pobeda je imperativ kako bi se ostalo u trci za plej-of. Kaubojsi pojačani dolaskom risivera Amarija Kupera iz Ouklenda

Buran deveti vikend NFL šampionata zatvaraju Dalas i Tenesi na AT&T stadionu. Oba tima imaju skor 3-4 i ovaj susret je biti ili ne biti. Kaubojsi su sve tri pobede ostvarili na svom terenu. S druge strane, na strani imaju sva četiri poraza. Odbrane su jači deo tima i Dalasa i Tajtensa.

Menadžment Kaubojsa se potrudio da razdrma ekipu. Doveden je iz Ouklenda u trejdu Amari Kuper, risiver prve runde drafta 2016. godine. On je mnogo obećavao, bio odličan u ruki sezone, ali u prošloj i na početku ove je bio veoma slab, pa su ga Rejdersi poslali u Teksas u zamenu za pika prve runde drafta naredne godine. Mladi hvatač trebalo bi da bude glavna meta Daka Preskota u napadu, kada je igra pasom u pitanju i da bude naslednik Deza Brajanta koji je otpušten na kraju prošle sezone.

Izabrane vesti

Oba tima u napadu se više oslanjaju na igru trčanjem. Kaubojse u napadu nosi Ezekijel Eliot, dok Tenesi ima dva raning beka koji imaju sličan broj nošenja lopte - Diona Luisa i Dereka Henrija.

Tenesi je odlično počeo sezonu, imao sko 3-1, ali su onda usledila tri neuspeha, pa je divizijski rival na jugu AFC-a Hjuston pobegao čak tri pobede. Za Dalas neće igrati odlični lajnbeker Dejvid Irving. Van stroja je i Džoe Tomas i risiver Tejvon Ostina. Za ekipu iz Nešvila neće igrati lajnbeker Derik Morgan.

Poslednji put igrali su pre četiri godine, kada je Dalas slavio u gostima 26:10, ali su poslednji meč u Teksasu 2010. godine dobili Tajtensi 34:27. Kaubojsi su bliži pobede, a ruku im ide i poraz lidera istoka NFC-a Vašingtona od Atlante, pa je čete Džejsona Gereta i dalje u konkurenciji za osvajanje divizije.

NFL – DEVETI VIKEND

Petak

San Francisko – Ouklend 34:3

Nedelja

Baltimor – Pitsburg 16:23
Bafalo – Čikago 9:41
Karolina – Tampa Bej 42:28
Klivlend – Kanzas 21:37
Majami – Njujork Džets 13:6
Minesota – Detroit 24:9
Vašington – Atlanta 14:38
Denver – Hjuston 17:19
Sijetl – Los Anđeles Čardžers 17:25
Nju Orleans – Los Anđeles Rems 45:35

Ponedeljak

Nju Ingland – Grin Bej 31:17

Utorak

02.15: (1,45) Dalas (14,00) Tenesi (3,10)

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


tagovi

Dalas KaubojiTenesi TajtansNFL

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara