""
""

DAN ODLUKE: Zvezdaški desant na Užice, Nikolić se nada „Murinju“ Piskavcu

Vreme čitanja: 4min | sub. 10.05.14. | 12:37

Crvena zvezda na gostovanju Slobodi igra ključni meč u borbi za titulu. „Gori“ u Kragujevcu, Novom Pazaru i na Banjici

Da li se posle šest godina menja fudbalski gospodar Srbiji?

Izabrane vesti

Crvena zvezda nikada u poslednjih šest godina nije bila bliže prekidu Partizanove dominacije. Danas  u Užicu crveno-beli nailaze na najtežu prepreku na putu da vrate titulu na Marakani. Ako Zvezda pobedi Slobodu biće to i kraj svih dilema jer malo ko veruje u to da Milijaš i drugovi u narednom kolu na svojoj Marakani neće osvojiti tri boda protiv OFK Beograda. Ali, prvo treba pobediti u Užicu što neće biti nimalo lako...

Kao nikada u poslednjih par godina, Zvezdina navijača armija će izvršiti desant na neki grad koji nije Beograd. Iz svih krajeva Srbije, Republike Srpske i Crne Gore se u grad na Đetinji slivaju reke Zvezdinih navijača željnih dugo čekane titule i prekida Partizanove dominacije. Sloboda će se na svom terenu osećati kao gost.

Imaće Zvezda veliki vetar u leđa sa tribina, ali na kraju su najbitniji oni koji su na terenu. A, oni su često znali da zabrljaju  i pored ogromne podrške navijača. To je dovoljna opomena Slaviši Stojanoviću i njegovim izabranicima. Čeka ih nimalo raspoloženi domaćin koji je uzburkao fudbalsku Srbiju pretnjama o istupanju iz lige zbog neregularnosti takmičenja. Slobodi gori pod nogama. Pogotovo kada se vidi kakvi sve rezultati dolaze u poslednje vreme u mečevima timova koji se bore za opstanak. Sloboda je svoje kredite ispucala i moraće da se vadi protiv najjačeg.

Trener Užičana Ljubiša Stamenković Piskavac je po mnogo čemu autentična ličnost u srpskom fudbalu i niko nije ravnodušan na njega. Strateg Užičana ipak „zna znanje“, a to je dokazao i u nekoliko navrata kada je umeo da postavi neprobojan bunker pred Zvezdu i Partizan. Takav stil igre se može očekivati i danas.

Njegov „zemljak“ iz Vlasotinca, Slaviša Stojanović zna da je napad jedino rešenje i da ne sme da dođe u situaciju da se čupa u finišu meča. Rani gol rešava mnoge probleme. Zato će Stojanović danas krenuti sa samo jednim zadnjim veznim - Kovačevićem - za razliku od dosadašnjih mečeva protiv težih rivala (Jagodina, Novi Pazar, Partizan...). Kasalica će dobiti šansu u prvoj postavi protiv kluba u kojem se afirmisao, Lazović i Ninković će dejstvovati po bokovima, a Milijaš će igrati bliže protivničkom golu nego što je to inače slučaj. Pečnik bi opet trebalo da dobije prednost u odnosu na Petkovića na desnoj strani defanzivne linije. U odsustvu Daude, ovo je najofanzivnija formacija koju Stojanović može trenutno da izvede na teren.

Već će biti poznat epilog iz Užica kada fudbaleri večitog rivala Partizana budu istrčali na teren u Humskoj protiv Voždovca. Trener još aktuelnog šampiona Marko Nikolić je rekao da se sportski nada „engleskom scenariju“, odnosno da Zvezda može u Užicu da prospe bodove kao što je to Liverpul nedavno uradio protiv Čelsija ili Kristal Palasa. Videćemo da li će Piskavac častiti Nikolića, kao što je Murinjo „pomogao“ Pelegriniju...

Pred Partizanom je i obaveza da nadigra Voždovac pošto to jesenas nije bio slučaj kada su i sudije pomogle crno-belima da slave na Vračaru.

U borbi za opstanak situacija dostiže fazu usijanja. „Goreće“ danas u Kragujevcu i na Banjici. Radnički na Čika Dači dočekuje Javor kojem je ovo verovatno i poslednja šansa da sačuva prvoligaški status.Onaj ko ne pobedi u Kragujevcu će biti u velikom problemu.

Direktan duel davljenika biže viđena i na Banjici gde Rad dočekuje Donji Srem. Građevinari hvataju poslednji voz, Sremcima bi poraz zakomplikovao život.

Na kraju, ništa manje nije zanimljivo ni u borbi za treće mesto i plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope. Jagodina trenutno drži tu poziciju, ali gostuje Vovjodini koja joj je pre samo par dana nanela poraz u finalu kupa. Plasman u Evropu se nadaju prvi pratioci Jagodinaca: Novi Pazar i Čukarički. Upravo ova dva tima se sastaju u direktnom okršaju u Novom Pazaru. Ako Pazarci slave, a Jagodina eventualno ne pobedi u Novom Sadu, u preostala dva kola nas očekuje žestoka trka za treće mesto.

Većina mečeva počinje u 17.00 časova, derbi kola između Slobode i Crvene zvezde startuje pola sata kasnije, a od 20.00 časova se sastaju Partizan  - Voždovac i Vojvodina - Jagodina. Po običaju, sve mečeve možete uživo pratiti i na MOZZART Sportu putem našeg meč centra OVDE.

Kvote za mečeve Superlige pogledajte OVDE

SUPERLIGA - 28. kolo

Subota:
17.00: OFK Beograd - Napredak 
17.00: Rad - Donji Srem
17.00: Novi Pazar - Čukarički
17.00: Radnički 1923 - Javor Matis
17.30: Sloboda Point - Crvena zvezda (TV Arena Sport 1)
19.00: Radnički Niš - Spartak
20.00: Vojvodina - Jagodina (RTV 1)
20.00: Partizan - Voždovac (TV Arena Sport 1)


tagovi

fk voždovacFK VojvodinaSuperligaSrbijasloboda užiceSlaviša StojanovićRadnički KragujevacRadFK PartizanNovi PazarMarko NikolićLjubiša StamenkovićJavorJagodinadonji sremdelijeČukaričkiFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara