""
""

Darko Zorić - zbog njega zvezdaši tuguju! Umesto u Zvezdinu svlačionicu, ušao je u njenu crnu knjigu

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.12.15. | 20:26

Grof Božović je pre 23 godine izbegao Trebinjca, ali večeras nije Nišićanina koji je postao tek drugi igrač u istoriji sa het trikom na našem najvećem stadionu. A trebalo je da zaigra za naš najtrofejniji klub

Mladi Crnogorac je postao tek drugi igrač u istoriji fudbala koji je postigao het-trik protiv Crvene zvezde na Marakani

Izabrane vesti

Radio je šta je hteo Darko Zorić večeras odbrani Crvene zvezde. Kao nožem je sekao njenu poslednju liniju na froncle i bacao u očaj golmana Kahrimana. Tri puta je poslao loptu iza leđa Zvezdinog golmana, a možda je mogao i još koji put da su neki od njegovih saigrača pokazali malo više fudbalske inteligencije.

Nebitno, i sa ova tri gola je ušao u istoriju srpskog fudbala. Mladi Crnogorac je postao tek drugi igrač koji je uspeo da postigne het-trik protiv Crvene zvezde na Marakani. Prvi fudbaler kojem je to pošlo za nogom bio je Trebinjac Vladimir Gaćinović u četvrtfinalu Kupa Jugoslavije 1992. godine kada je sa Bečejom gostovao na našem najvećem stadionu. Ipak, zahvaljujući golu Darka Pančeva u finišu meča Crvena zvezda je tada uspela da izbegne poraz i slavila je 4:3 tako da Zorićev podvig ima veću važnost zbog konačnog rezultata. Interesantno, sledeće sezone je u Crvenu zvezdu kao igrač došao Miodrag Božović pa je izbegao Gaćinovićevu simultanku.

Ipak, rafal Darka Zorića, crnogorski stručnjak nije uspeo da zaustavi. Kao trener je dočekao ono što nije kao igrač. Da mu isti igrač tri puta zatrese mrežu. Darko Zorić je tako pokazao da je jedno od otkrića sezone.

Reč je o momku koji je igrao za klubove iz rodnog grada Sutjesku i Čelik u kojem je i postao najbolji igrač crnogorske lige. U to vreme je došao na radar Crvene zvezde, a na transferu je insistirao tadašnji predsednik Dragan Džajić. Transfer je bio skoro realizovan, a igračev menadžer je isticao da samo formalnosti dele Zorića od prelaska na Marakanu. Čak je i Čelikov direktor Ivan Radulović potvrdio da će Zorić preći u Crvenu zvezdu. Igrač je sa nestrpljenjem iščekivao prelazak u naš najtrofjeniji klub jer je zvezdaš po navijačkoj orijentaciji, ali do transfera ipak nije došlo.

Prešao je u atinski AEK gde se nije puno naigrao i ovog leta je došao u Borac na pozajmicu gde je eksplodriao i postao jedan od najboljih igrača Zebri, a vrlo verovatno mu sledi i povratak u AEK.

(FOTO: Star sport)


tagovi

SuperligaSrbijaDarko ZorićFK Crvena zvezdaBorac Čačak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara