Dejvid Blat o Klivlendu, Lebronu Džejmsu i reci što ih razdvaja

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.12.18. | 23:04

Trener Olimpijakosa prisetio se epizode u NBA

Dejvid Blat je svoju epizodu u NBA ligi završio neslavno, posle otkaza koji mu je uručen zbog loših rezultata u Klivlendu. Pošto je ostvario trenerski san u NBA vratio se u Evropu, gde je sa Darušafakom uzeo Evrokup proletos, a onda preuzeo Olimpijakos, gde je posvećen velikom projektu.

Prvi put otkako je napustio Klivlend Dejvid Blat je otvoreno pričao o vremenu u ovoj NBA franšizi, gde je govorio o nekim zanimljivostima, ali i odnosu sa Lebronom Džejmsom.
“Nije tačno da nisu bili fer prema meni“, odgovorio je Blat, upitan da li je imao pravu šansu da se dokaže kao trener u Kavsima. “Oni su mi dali posao. Gledajući unzad, možda tajming nije bio dobar, gledajući projekat na duže staze i verovatno zato nisam u NBA danas. Ali, nije da mi to nedostaje. Bio sam deo velikog finala, uzeo titulu šampiona Istočne konferencije, tako da...“

Izabrane vesti

Jedno od pitanja kolega iz televizije Cosmote glasilo je – da li vas je Lebron Džejms prihvatio kao trenera?
“Nisam se osećao kao da nisam prihvaćen, ali istina je da smo na igru gledali drugačije. On je bio NBA igrač ceo svoj život, jedan je od najboljih u istoriji ove igre, a ja sam tamo bio prvi put, pre toga radeći celu karijeru u Evropi. To je velika razdaljina između nas. Velika reka, što bi se reklo. Nažalost, kada kažem velika reka mislim na Stiks koji se uliva u Had“, poslužio se Blat elementima grčke mitologije, gde zapravo reka Stiks predstavlja formu koja spaja podzemni svet sa svetom živih.

Kada mu je postavljeno pitanje koju bi utakmicu voleo da odigra ponovo, nije imao dilemu:
“Četvrtu utakmicu NBA finala. Bili smo na 2:1 protiv Voriorsa, uprkos tome što nam nisu igrali povređeni Kevin Lav i Kajri Irving. To je utakmica koju bih voleo ponovo da odradim“.

Foto: Reuters


tagovi

Lebron DžejmsDejvid BlatKlivlend Kavalirs

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara