""
""

Delegacije Vojvodine i Sampdorije na grobu Vujadina Boškova

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.08.15. | 15:51

"Zahvalni smo domaćinima koji su nam omogućili da posetimo grob čoveka čije ime povezuje naša dva kluba. Vujadin Boškov je mnogo uradio za Sampdoriju, s kojom je kao trener osvojio titulu šampiona Italije. Zaista se i ja nadam da će u budućnosti prijateljstvo nastaviti da traje i da se produbljuje", rekao je Karlo Osti

Delegacije fudbalskih klubova Vojvodine i Sampdorije danas su u Begeču obišle grob Vujadina Boškova koji je kao igrač i trener ostavio neizbrisiv trag u istoriji dva kluba.

Izabrane vesti

Pre zvaničnih delegacija novosadskog i kluba iz Ðenove grob legendarnog fudbalera i trenera posetio je jedan navijač Sampdorije i na njega položio šal tog italijanskog kluba.

Nakon toga sportski direktor Sampdorije Karlo Osti i predsednik Vojvodine Zoran Šćepanović na grob Vujadina Boškova položili su cveće, a Osti je položio i dres Sampdorije na kome je ćirilicom ispisano njegovo prezime.
"Zahvalni smo domaćinima koji su nam omogućili da posetimo grob čoveka čije ime povezuje naša dva kluba. Vujadin Boškov je mnogo uradio za Sampdoriju, s kojom je kao trener osvojio titulu šampiona Italije. Zaista se i ja nadam da će u budućnosti prijateljstvo nastaviti da traje i da se produbljuje", rekao je Osti.

Obraćajući se prisutnima Šćepanović je rekao da će Vojvodina uvek biti ponosna na svoju legendu Vujadina Boškova i na prijateljstvo sa Sampdorijom koje je započeo upravo Boškov i koje će večno trajati.
"Pre večerašnje utakmice između Vojvodine i Sampdorije ujedinjeni smo došli da posetimo grob čoveka koje je ustanovio prijateljstvo između naša dva kluba.Iako smo rivali na sportskom terenu, nadam se da će međusobno prijateljstvo nastaviti da traje i razvija se i posle večerašnje utakmice", rekao je predsednik Vojvodine Zoran Šćepanović.

Karlo Osti je dodao da će Vujadin Boškov i sećanje na njega uvek biti karika prijateljstva dva kluba.

(FOTO: Action images)


tagovi

Vujadin BoškovFK VojvodinaSrbijaSampdorijaLiga EvropeItalija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara