""
""

Delfini krenuli brutalno - 21 gol za početak odbrane titule!

Vreme čitanja: 1min | pon. 17.07.17. | 18:32

U prvom kolu SP u Budimpešti selekcija Južne Afrike nedorastao rival

Srbija je u velikom stilu krenula u odbranu titule svetskog vaterpolo šampiona! Tu nesreću da igra protiv srpskih delfina na startu SP imala je selekcija Južne Afrike. Nije bilo milosti - 21:5 (6:1, 7:1, 5:1, 3:2).

Izabrane vesti

Sledeći protivnik Srbije u drugom kolu u sredu biće selekcija Španije koja je na startu takmičenja doživela iznenađujući poraz od Grčke.

Danas za utehu Južnoafrikancima ostaje to što su mogli da nauče nešto od ekipe Dejana Savića.

Jedino su u prva dva minuta simpatični rivali Srbije uspeli da liče na ozbiljnu ekipu, dali su gol za 1:1. To je na neki način razljutilo Srbe, pa su rivalu ekspresno spakovali pet komada i poveli 6:1.

Kako je meč odmicao, tako su srpski vaterpolisti igrali sve atraktivnije, a selektor je mogao da pruži šansu i mlađim igračima poput Ubovića kojem je ovo bio debi na svetskom prvenstvu.

Još ubedljiviji su bili Savićevi izabranici u drugom periodu, u stvari, bilo je samo pitanje kolikom razlikom će Srbija da slavi.

Po tri pogotka za srpsku selekciju postigli su Andrija Prlainović, Milan Aleksić, Nikola Jakšić i Dušan Mandić. Dvostruki strelci za svetske, evropske i olimpijske šampione bili su kapiten Filip Filipović i Stefan Mitrović.

(FOTO: Starsport)


tagovi

vaterpolovaterpolo reprezentacija SrbijeSvetsko prvenstvo u vaterpoluSrbijaDejan Savić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara