"Rodžer Federer"
"Rodžer Federer"

Demonstracija sile – Federer pregazio Aguta na putu ka četvrtfinalu Vimbldona

Vreme čitanja: 1min | pon. 06.07.15. | 20:46

Ubedljivih 6:2, 6:2, 6:3

Rodžer FedererKao da je prvo kolo, a preko puta rival iz kvalifikacija. Istina Roberto Bautista Agut ne spada u sam krem svetskog tenisera, ali od 20. nosioca na Vimbldonu očekivalo se više. Rodžer Federer mu je ipak oduzeo pravo da makar i na sekund pomisli da  može da se suprotstavi sedmostrukom šampionu travnatog grend slema – 6:2, 6:2, 6:3.

Protiv 20. nosioca na turniru samo sat i 26 minuta igre bilo je dovoljno legendarnom Švajcarcu, jednom od najboljih u istoriji tenisa, da se domogne četvrtfinala. Drugi set je trajao samo 21 minut. Kao da je trening u pitanju. Federer se nije pošteno ni oznojio.

Izabrane vesti

Sledeći rival trebalo bi da predstavlja mnogo veći zalogaj. Protivnik Federera biće 12. nosilac Žil Simon, koji je eliminisao uvek neugodnog Tomaša Berdiha sa 6:3, 6:3, 6:2 i pokazao da je u formi. Zato je i stigao do svog prvog četvrtfinala na Vimbldonu. Federeru će ovo biti čak 13.

Poslednjih pet međusobnih susreta pripala su Federeru, ali je onaj poslednji - u Šangaju prošle godine - završen posle traj brejkova u oba seta. Jasno je ipak da će Simon morati da prevaziđe granice svojih mogućnosti ne bi li konačno dočekao kraj sedam godina dugog posta u susretima sa Švajcarcem.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Žil SimonVimbldonRodžer FedererBautista Agut

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara