"Sada i nekada"
"Sada i nekada"

Derbi za nastavak serije, večiti derbi za obaranje rekorda

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.12.16. | 18:22

Pre dve sezone su Boban Marjanović, Markus Vilijams i drugari brojali do 20 uzastopnih pobeda što je važeći rekord ABA lige. Mogu li crveno-beli da ga izjednače ili nadmaše ove sezone?

Sada i nekadaDvanaest utakmica, isto toliko pobeda. Crvena zvezda prosto melje protivnike ove sezone u ABA ligi i to u proseku sa dvocifrenom razlikom. Deluje da su igrači Dejana Radonjića uprkos Evroligi maksimalno fokusirani na Regionalno takmičenje koje je prioritet svima u klubu, a to za sada daje rezultate.

Zvezdi nedostaje još osam trijumfa da izjednači rekord lige koji sama drži sa 20 vezanih pobeda od starta lige u sezoni 2014/2015.

Izabrane vesti

Tada su Boban Marjanović, Markus Vilijams, Nikola Kalinić, Čarls Dženkins, Majk Cirbes i ostali nizali trijumfe i stigli do brojke 20 pre nego što su pali u Novom Mestu protiv Krke (77:67). Prošle sezone Zvezda je prvi poraz doživela u 5. kolu na gostovanju Cedeviti, ali u ovogodišnjem izdanju ABA lige još ne zna za poraz.

Do eventualnog obaranja rekorda na putu joj stoji pre svega Budućnost u prvom narednom meču koji se igra u nedelju u Morači. I to je, uz gostovanje Cedeviti 25. decembra, verovatno najteži izazov koji čeka ove sezone nepobedivu Zvezdu. Zanimljivo, Vilijams će ovoga puta biti u dresu Budućnosti.

Blažič, Kalinić, Marjanović i Vilijams

Naravno, biće tu još nezgodnih mečeva poput gostovanja Megi i MZT-u, ali će Zvezda svakako biti favorit u tim susretima. Ukoliko crveno-beli savladaju sve prepreke i dođu do brojke 20, do narednog trijumfa kojim bi oborili rekord postavljen pre dve sezone moraće da savladaju večitog rivala Partizan u 21. kolu u kom će igrati kao gost.

Možda ovo sve deluje daleko, ali Zvezdina dominacija u ABA ligi je očigledna, a vidi se i kroz brojke, pa je realno stanje takvo da već može da se razmišlja u tom smeru.

Zvezda ima najveći indeks korisnosti u takmičenju (101,92), odmah ispred Cedevite (100,67). Po ubačenim poenima Zvezda je druga sa 85,58 poena po utakmici, dok je Cedevita za decimale ispred - 88,83. Crveno-beli su najbolji i u asistencijama (ima ih 21,75 po meču), dok je potrebno da se popravi skok koji nije na najvišem nivou.

Lazić, Simonović i Gudurić

Kada se podvuče crta, crveno-beli uspevaju da pored teških izazova u Evroligi održe snagu, koncentraciju i fokus u ABA ligi, što nije nimalo lako, a dokaz je naredni meč u Morači. Treba ga igrati posle gostovanja Fenerbahčeu, vicešampionu Evrope.

Do sada je taktika “korak po korak” davala dobre rezultate crveno-belima, a ukoliko 13. ne bude baksuzan broj za crveno-bele, te ako pregrme gostovanje u Zagrebu, let ka 20. pobedi mogao bi da bude bez previše turbulencija uprkos strujanju vazduha koji donosi ove sezone veoma naporna Evroliga.

(FOTO: MN Press, Start sport)


tagovi

SrbijaMarkus VilijamsJadranska ligaEvropaDejan RadonjićFK Crvena zvezdaBoban Marjanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara