"trener Bajerna Aleksandar Saša Đorđević"
"trener Bajerna Aleksandar Saša Đorđević"

Devin Buker dve sekunde pre kraja sprečio senzaciju u Minhenu, fenomenalni Kinzi u četvrtfinalu Evrokupa

Vreme čitanja: 1min | sre. 01.02.17. | 22:10

Bajern posle produžetaka, Hapoel u regularnom toku meča

trener Bajerna Aleksandar Saša ĐorđevićSlutilo je na poraz koji ne bi mnogo boleo, jer su Bajern i Himki već sigurni učesnici četvrtfinala Evrokupa iz Grupe F. Ali onda se ukazao Devin Buker. Dve sekunde pre isteka regularnog toka utakmice pogodio je Amerikanac trojku za produžetka. Ulm  nije imao snage za dodatna pet minuta, pa je Bajern sačuvao prvo mesto na tabeli uoči derbija sa Himkijem u poslednjem kolu - 101:98. Tek da se Aleksandar Saša Đorđević previše ne nervira.,

Buker je meč završio sa 18 poena, dok je jedan manje ubacio Brajs Tejlor. Vladimir Lučić je stao na devet, ali je bio odličan pod obručima i ubeležio 11 skokova. U poraženom timu, Da Šon Batler je prednjačio sa 19 poena.

Izabrane vesti

U Grupi G, u kojoj je Zenit nešto ranije savladao Nižnji sa 90:66 uz 10 poena, 13 asistencija, pet skokova i četiri ukradene lopte fenomenalnog Stefana Markovića, Hapoel iz Jerusalima je savladao Lijetuvos Ritas sa 84:77, a noseću ulogu je ponovo imao igrač dobro poznat srpskoj javnosti.

Bivši košarkaš Partizana i Crvene zvezde Tarens Kinzi je sa 23 poena, pet skokova, pet asistencija i tri ukradene lopte predvodio Hapoel do pobede kojom je obezbeđeno učešće u četvrtfinalu Evrokupa. Lior Elijahu je pomogao sa 14, Travis Peterson je dodao 13, a Kurtis Džerels, još jedan bivši Partizanov igrač, i nekadašnja NBA zvezda Amari Stodemajer po 12. Stodemajer je imao i 11 skokova.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Vladimir LučićTarens KinziEvroligaEvrokupBajern Minhen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara