""
""

Dimitar Dominator! Eksplozija fudbala u Lionu, Berbin šou umirio besne Lavove (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.03.14. | 18:55

Monako nastavlja da kaska za PSŽ

Kad je teško - Berbatov! Bugarski internacionalac je tokom januara stigao u Monako kako bi pokušao da nadomesti izostanak Tigra Falkaa, a izgleda da to radi na najbolji mogući način! Bivši napadač Fulama, Totenhema i Mančester junajteda bio je strelac jednog i asistent kod dva pogotka u pobedi Monaka u vrlo napetom i uzbudljivom derbiju sa Lionom, koji je obilovao šansama na obe strane tokom svih 90 minuta.

Prvi pogodak pao je već u 4. minutu susreta. Berba je navukao na sebe trojicu odbrambenih igrača domaćeg tima, a zatim odložio loptu do Žermena, koji je preciznim udarcem doneo Monaku vrlo važnu prednost pred nastavak meča. 

Izabrane vesti

Svega 20-ak minuta bilo je potrebno Kneževima da dupliraju prednost, a i ovog puta je glavnu ulogu imao Berbatov. Iskusni napadač je izvukao jednu brzu loptu, koja je išla u gol aut, prosledio je do Džejmsa Rodrigeza, kojem nije bilo teško da je usmeri na pravi put.

Ipak, u 32. minutu Džimi Brijand je uspeo da prepolovi zaostatak. Migel Lopez je poslao jednu dugačku loptu, koju je Brijand prihvatio bez problema u kaznenom prostoru rivala, a Subašić je u toj situaciji bio nemoćan.

Početkom dugog poluvremena ekipa Klaudija Ranijerija je ponovo stigla do dva prednosti, a ponovo su dobru saradnju imali Rodrigez i Berbatov, ali u izmenjenim ulogama. Portugalac je poslao nisku loptu pored kompletne odbrane Liona, Bugarin se našao u situaciji jedan na jedan sa Lopesom i akciju je završio bez greške. Ali, usporeni snimak je pokazao da se Berbatov nalazio u nedozvoljenoj poziciji. 

Neposredno pre tog pogotka, domaćin je tražio penal posle jednog vazdušnog duela u kojem su se našli Lakazet i Subašić, ali sudija nije ni pomišljao da pokaže na belu tačku. Odličnu priliku propustio je i Joan Gurkuf u 66. minutu susreta, kada je njegov volej s desne strane pogodio stativu...

Meč je u vrlo uzbudljivu i neizvesnu završnicu uveo ponovo Brijand u 79. minutu susreta. Bakari Kone je nadriblao po desnoj strani i pokušao sam da matira Subašića, ali nije uspeo. Lopta se odbila do napadača Liona, koja je vrlo preciznim udarcem završila u mreži.

Ipak, rezultat se do kraja meča nije menjao, pa su Kneževi tako nastavili poteru za Pari Sen Žermenom i prvim mestom na tabeli. 

LIGA 1 - 29. KOLO

Petak:

Rems - Marselj 1:1 (0:0)
/Devu 67 - Žinjak 80/

Subota:

Lil – Nant 0:0

Ajačio – Gengan 1:2 (1:1)
/Lanje 8 – Jatabare 13, Buve 74/

Evijan – Valensijan 0:1 (0:0)
/Vari 63/

Nica – Bastija 2:0 (1:0)
/Boseti 5, Mapaj 72/

Ren – Tuluz 2:3 (0:2)
/Oliveira 69, Dukur 87 – Toivonen 14 ag, Šantom 45, Orie 73/

Sošo – Lorijan 2:0 (1:0)
/Kontu 7, Suncu 79/

Nedelja:

Monpelje – Bordo 1:1 (1:1)
/Hilton 34 - Enrike 24/

Lion – Monako 2:3 (1:2)
/Brijand 32, 79 – Žermen 4, Rodrigez 27, Berbatov 52/

21.00: PSŽ - Sent Etjen

(FOTO: Action Images)


tagovi

Olimpik LionMonakoLiga 1FrancuskaEvropaDžimi BrijanHames RodrigezDimitar Berbatov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara