Dinamo Bukurešt slavi Slavka Perovića

Vreme čitanja: 2min | sub. 01.02.20. | 21:43

Bivši fudbaler Crvene zvezde doneo važnu pobedu svojoj ekipi

Agresivno na loptu, napadači, efektno, uz malo muke, ipak, upisana je pobeda. Totalna ofanziva Dinama iz Bukurešta se isplatila. Ogromna želja viđena je kod momaka u crvenim dresovima u da se oduže navijačima koji im pomažu u kriznim godinama za klub. Na kraju su uspeli. Dobra partija domaćina i apsolutno zaslužena pobeda. Bivši fudbaler Crvene zvezde, Slavko Perović slomio je otpor, danas nedostojnog rivala, drugoplasirane ekipe prvenstva Astre, golom iz penala srednom drugog poluvremena i tako utabao put ka slavlju u poslednjem meču subotnjeg programa 23. kola rumunske Lige 1 - 2:0.

Od prvog do poslednjeg minuta totalna dominacija i napadački fudbal ekipe koju sa klupe predvodi Dušan Uhrin dali su rezultat iako je delovalo da će uspeti Astra da se izvuče. Ključan detalj meča viđen je u 65. minutu, glavni arbitar je pokazao na belu tačku, Fabrini je posle duela sa Crepuljom pau u šesnaestercu, Slavko Perović preuzeo je odgovornost i doneo prednost svojoj ekipi.

Izabrane vesti

Od samog starta dominirali su Crveni psi. Razbijao je rivala Dinamo, Astra nije mogla da se oslobodi pritiska, gol je visio u vazduhu. I postignut je, ali nije priznat. Slavko Perović je i tad bio glavni akter. Soresku je izveo slobodan udarac, lopta zakačila nekog u živom zidu i odbila se tačno na Perovićevu nogu, Srbin nije imao težak zadatak da je iz peterca prikuca u mrežu. Posle signalizacije pomoćnog sudije, Ovidiju Hategan je, ipak, pokazao ofsajd.

Početak drugog poluvremena nije doneo ništa novo....Dinamo je napadao, Astra se branila. Prvu priliku u nastavku imao je Popesku, ali je David Lazar još jednom dobro intervenisao. Posle sat vremena igre još jedan poništen gol. Ovoga puta za Astru. Kada su gosti prvi put prišli kaznenom prostoru protivnika, Fatai je glavom zatresoa mrežu, ali je glavni arbitar zbog faula u napadu morao da ga poništi.

Nastavio je da gazi Dinamo ka pobedi i uspeo je da duplira svoju prednost. Soresku je izveo slobodan udarac, a štoper Grigori elegantno, glavom odložio loptu u mrežu.

Posle 23. kola Dinamo Bukurešt je osmi na tabeli sa 31 bodom, dok je Astra pala na treće mesto sa 40 bodova.

RUMUNIJA 1 - 23. KOLO

Petak
Univerzitatea Krajova - Gaz Metan 3:1 (2:1)
/Kikaldu 7, 26 - Konstantin 37pen/

Subota
Klinćeni - Voluntari 1:2 (1:1)
/Sut 8 - Simonovski 13, Kapatana 55pen/

Hermanštat - Sepsi 2:2 (0:1)
/Debeljuh 66, 84 – Safranko 13, 68/

Dinamo Bukurešt – Astra 2:0 (0:0)
/Perović 65 pen, Grigori 74/

Nedelja
16.00: (3,70) Kindija (3,25) Botošani (2,00)
19.00: (2,30) Kluž (3,00) FCSB (3,20)

Ponedeljak
19.00: (4,20) KSMS Jaši (3,50) Vitorul (1,90)

*** kvote su podložne promenama


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara