Dinamu nikako da svane

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.02.19. | 09:22

Crveni psi opet grcaju

"Mirčea Rednik preporodio Dinamo", bio je prvi utisak rumunskih medija otkako je pomenuti trener preuzeo Crvene pse.

Međutim, stvari nisu tako bajne. Sa jedne strane, Dinamo iz Bukurešta se naizgled stabilizovao, zaigrao mnogo bolje, napustio je opasnu zonu, iako je imao težak raspored. Pritom, nerešenim rezultatom završio je duel sa FCSB-om, jednim od dva kandidata za titulu. Sa druge, porazi od Kluža i Vitorula te remi sa dojučerašnjim drugoligašem Hermanštatom zabrinule su navijače Crvenih pasa. Pobeda protiv Krajove najavila je neke bolje dane, ali je onda usledio ubedljiv poraz od Astre, potom i tri poraza na pripremama od splitskog Hajduka, Siona i Dinamo Moskve.

Izabrane vesti

Ranije smo savetovali da se izbegava Dinamo Bukurešt na tiketima, u međuvremenu su došla neka bolja vremena za Crvene pse, ali izgleda da se ponovo stvari vraćaju na staro.

Podsetimo, Dinamo je relativno nedavno promenio trenera. Klaudijua Nikuleskua nasledio je Mirčea Rednik koji je četvrti put preuzeo tim iz Bukurešta. Ovaj potez trebalo je da deluje kao šok-terapija, ali sveopšti haos sigurno je toliko loše uticao na psihu igrača da nisu uspeli da savladaju ni Kalaraši ni Konkordiju, a ubrzo su ispali i iz Kupa Rumunije. Zanimljivo, Rednik je pre tri godine bukvalno oteran iz Dinama, a sada su ga iz uprave pozvali da "gasi vatru". Obećao je da se neće vraćati, ali je na nagovor supruge, ujedno i svog zastupnika, pogazio reč. Da li je bio u pravu, još je rano suditi...

Sve u svemu, kada god je Dinamo jedan od aktera, izbegavanje nam deluje kao najbolje rešenje. Domaći umeju da iznenade, ali opet su na poziciji koja vodi u borbu za opstanak. KSMS Jaši stoji malo bolje, no 0-2 gola deluju kao najizvesniji tip.

RUMUNIJA 1 - 22. KOLO: 

Petak

Konkordija - Botošani 0:1 (0:0)
/Fabrini 72/

Gaz Metan - Astra 1:1 (1:0)
/Čamed 45+1 - Butean 66/

Subota

Kalarasi - FCSB 1:1 (1:1)
/Mediop 30 - Man

Kluž - Hermanštat 1:1 (0:1)
/Tukudean 77 - Tatar 29/

Nedelja

Voluntari - Sepsi 4:2 (2:1)
/Rikardinjo 14, Balaur 36, Gadze 62, Tudorije 78 - Tandija 24, Hamed 90/

Vitorul - Krajova 0:0

Ponedeljak

19.00: (1,90) Dinamo Bukurešt (3,45) Poli Jaši (4,20)

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara