""
""

Dinastija Maldini - i treći je osvojio titulu sa Milanom! Sećate se klinca što je uklizao Sedorfu pre tačno 10 godina? (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 24.06.17. | 11:31

Ćezare, Paolo i sada Danijel

Dinastija Maldini - tema broj jedan u Italiji danas! Posle pokojnog dede Ćezarea te oca Paola, i najmlađi Maldini - Danijel, uspeo je da osvoji titulu sa Milanom! Ovakav slučaj ne pamti se u italijanskom fudbalu, a verovatno ni u svetu vrhunskog sporta, uopšte.

Izabrane vesti

Danijel Maldini je predvodnik sjajne generacije Rosonera, dečaka do 16 godina, koji su juče i zvanično postali najbolji tim Italije u tom uzrastu, pošto su u finalu prvenstva tukli Romu. Maldini junior kome se pririče velika karijera - za razliku od starijeg brata Kristijana kome je ve 21 godina i igra na poluamaterskom nivou za Pro Sesto - igra na poziciji napadača i ofanzivnog veznog. U posledjih nekoliko dana pružao je sjajne partije i postizao golove protiv najvećih rivala - Juventusa i Intera, u svega nekoliko dana razmaka, što samo potvrđuje da se ne radi o besmislenim predikcijama. 

Naravno, rano je još procenjivati koliko će od svog potencijala uspeti da "razvije" ovaj momak, ali ako ništa drugo dobro je krenuo da zida svoju karijeru. O tome kakav temelj ima da i ne govorimo...

Danijel Maldini, ko se seća, "proslavio" se još kao petogodišnjak na proslavi Milanove poslednje titule Lige šampiona 2007. godine, kada se u jednom jedinom uklizavanju Klarensu Sedorfu jasno videlo o kakvom se štofu radi.    

Od tada je prošlo punih deset godina, mali Danijel rastao je i trenirao s velikim teretom očeve i dedine slave, no izgleda da se za sada jako dobro nosio sa svim tim. 

Podsetimo, Ćezare Maldini harao je sa Milanom pedesetih i šezdesetih godina. Uzeo je četiri Skudeta i i jedan Kup šampiona. Paolo je prevaziošao oca. Između 1985. i 2009. odigrao je rekordan broj utakmica za slavni klub - samo u Seriji A 647 - i osvojio sedam puta domaću titulu, a pet puta Ligu šampiona. 

Može li Danijel da nastavi niz i bude predvodnik nekog novog, velikog Milana?


tagovi

Danijel MaldiniEvropaItalijaMilanPaolo MaldiniSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara