Mark Valijente
Mark Valijente

Đukićev novi štoper je Španac, Barsin đak! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.06.18. | 10:59

Nekadašnji fudbaler Katalonaca Mark Valijente (31) na pragu Humske

Barselonin đak, bivši omladinski i mladi reprezentativac Španije, a do skoro igrač belgijskog Eupena - Mark Valijente (31), izbor je trenera Partizana Miroslava Đukića na poziciji štopera i nadomak je dolaska u redove osvajača Kupa Srbije, saznaje portal Telegraf.rs.

Centralni defanzivac treba da stigne u Humsku po izričitoj želji šefa stručnog štaba, koji je sa fudbalerom uspešno sarađivao u španskom Valjadolidu (klub se plasirao iz Segunde u Primeru), pa se otuda i rodila ideja za novom saradnjom. 

Izabrane vesti

Valijente igra na poziciji centralnog defanzivca, po potrebi bez problema odrađuje zadatke i kao defanzivni vezni fudbaler, a bolje se služi desnom nogom. Odlikuju ga i dobar skok i solidna pas igra, koja je verovatno svojstvena gotovo svakom đaku iz Barsine La Masije.

Radi se o momku, koji je rođen u Granoljersu, mestu nadomak Barselone i sve što o fudbalu zna je naučio u redovima šampiona Španije u generaciji Mesija, Fabregasa, Pikea i golmana Viktora Valdesa, a pomenuti Valijente je bio - kapiten i lider u svim selekcijama do prvog tima. Ipak, u žestokoj konkurenciji najboljih igrača iz celog sveta, Valijente jednostavno nije mogao da pronađe sebe.

Bio je član Barsinog prvog tima dve godine, upisao debi u Kupu Španije i meču sa Badalonom, kada je u 46. minutu zamenio Žulijana Beletija.

Ali, pored takvih fudbalskih zvezda, koje su branile boje Barse nije dobio veću priliku da se pokaže i dokaže. Otišao je u Sevilju B u leto 2008. zatim dve godine kasnije pojačao i Valjadolid gde ga je trenirao i Miroslav Đukić. Posle pet sezona preselio se u Makabi iz Haife za koji je u dve sezone odigrao 50 utakmica i dao gol, a od prošlog leta nosio je dres belgijskog Eupena i na 33 utakmice postigao gol.

Foto: Screenshot


tagovi

Letnji prelazni rok 2018Mark Valijente

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara