""
""

Dodić za MOZZART Sport: Javor ide u plej-of, a imamo ambicije i u kupu

Vreme čitanja: 3min | sre. 17.02.16. | 21:19

"Slobodno mogu reći da spremno dočekujemo prolećne okršaje“, poručio je trener Ivanjičana

Ivanjički Javor je prvi deo superligaške sezone završio, tik iznad crte, na osmoj poziciji sa 30 bodova i primarni zadatak novog šefa stručnog štaba, Mladena Dodića, koji je zamenio Aleksandra Janjića, je da klub uvede u plej-of. Novi strateg Ivanjičana za Mozzart Sport kaže da će borba za prvih osam pozicija biti žestoka.
Većina članova elite ima za cilj plasman u plej-of, pa će se borba voditi do poslednjeg kola. Mi smo optimisti jer je ekipa ostala na okupu, a angažovana su i određena pojačanja koja će povećati konkurenciju u timu“, rekao je Dodić.

Izabrane vesti

Javor je tokom zimske pauze angažovao nekoliko igrača među kojima su Nigerijac Obinma, Brazilac Eliomar Silva, fudbaler iz BiH Aleksandar Ilić, potom još jedan Brazilac Felipe Fereira i devetnaestogodišnji Aleksandar Dimitrić.

Trener Dodić je zadovoljan i pripremama koje su odrađene u etno selu Stanišić i na Ohridu.
Sve što smo planirali to smo i uradili. Malu senku na pripremni period baca povreda Stojakovića, ali i on će nam se uskoro priključiti. Odigrali smo ukupno sedam kontrolnih utakmica i to sa Ofk Beogradom (1:1), Drinom iz Zvornika (1:0), Spartakom (0:0), Renovom (1:1), Lučancima (2:0), Metalurgom (1:0) i Čačanima (1:1). Slobodno mogu reći da spremno dočekujemo prolećne okršaje“.

Javor će premijeru imati u Nišu sa domaćim Radničkim.
Očekuje nas težak raspored, ali idemo polako od utakmice do utakmice. Prvi ispit je sa Radničkim koji ima iskusnu ekipu, a izuzetno cenim rad kolege Milana Rastavca. U prvom delu sezone pokazali su da umeju da odigraju na rezultat. Zaista nam neće biti lako da dođemo do pozitivnog ishoda“.

Vaša ekipa gaji određene ambicije i u najmasovnijem takmičenju?
Već početkom marta igramo utakmicu četvrtfinala Kupa Srbije sa novosadskom Vojvodinom koja se značajno pojačala. I tu imamo ambiciju da ponovimo uspeh od pre neku sezonu i uđemo u polufinale“.

Ali tu nije kraj vašim planovima?
Pored rezultata bitno je i  da afirmišemo više igrača. Već se istakao Mladen Mićanović, ali očekujem da mu se priključe i ostali mlađi fudbaleri“, kazao je na kraju trener Javora Mladen Dodić.

I iskusni kapiten Ivanjičana Milovan Milović očekuje veliku borbu za plasma u plej-of.
Odradili smo, kako se to kaže, nikad teže pripreme. Spremni dočekujemo prolećne borbe, ali biće teško jer su se sve ekipe pojačale. Mi smo zadržali sastav na okupu, stigla su i pojačanja, uglavnom se radi o mladim i perspektivnim igračima koji tek treba da dokažu da li su za Javor i ovu ligu. Potencijal nije sporan, a bitno je da nas posluži zdravlje.

Kad smo kod zdravlja da li kod vas sve u redu pošto ste imali određenih problema tokom jeseni?
Da, imao sam stomačni virus zbog kojeg sam izgubio na kilaži, pauzirao mesec i po dana, ali sad je sve u najboljem redu. Prošao sam pripreme, odigrao prijateljske utakmice i spremno dočekujem meč sa Radničkim”, zaključio je Milović.

Utakmica u Nišu Radnički-Javor igra se u nedelju u 14 sati.

Piše: Đurđe Mečanin (djurdje.mecanin@mozzartbet.com)


tagovi

SuperligaSrbijaMladen DodićMilovan MilovićJavorEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara