""
""

Dodik pred F4: Nadam se da će se klubovi iz Srbije bratski ophoditi prema Igokei

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.04.13. | 14:53

Predsednik Republike Srpke na svečanom prijemu povodom početka Fajnal fora Jadranske lige, u Palati predsednika u Banjaluci primio novinare iz svih krajeva bivše Jugoslavije, kao i predstavnike klubova učesnika završnog turnira

Još samo nekoliko sati ostalo je do početka velikog spektakla i starta dugo čekanog završnog turnira ABA lige, u kojem će snage odmeriti Crvena zvezda i Radnički, sa početkom u 17 časova, te Igokea i Partizan u 21 čas.

Priliku da svečano pozdravi novinare iz cele bivše Jugoslavije, kao i predstavnike klubova učesnika završnog turnira imao je predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik.

Izabrane vesti

Posle nekoliko uvodnih, protokolarnih rečenica, Dodik je istakao da je za Banjaluku, Laktaše i Republiku Srpsku veoma važna organizacija Fajnal fora.
“Pre svega hteo bih da se zahvalim svima koji su prisutni danas ovde. Ovo je velika stvar za Banjaluku, Laktaše i Republiku Srpsku. Nadamo se da smo vas lepo ugostili, da ćemo biti dobri domaćini, kao i da će organizacija biti na vrhunskom nivou. Tokom regularnog dela sezone Igokea je ubedljivo bila prva, a samim tim i zaslužila organizaciju ove manifestacije“, rekao je predsednik Republike Srpske u Palati predsednika.

Dodik je potom od direktora ABA lige, Romana Lisca, na poklon dobio posebno izrađen šampionski prsten, koji će svaki od košarkaša čiji klub bude šampion, dobiti na dar.
“Voleo bih da prstenje koje je namenjeno šampionima ostane ovde. Naravno, nadamo se da će se klubovi iz Srbije bratski ophoditi prema Igokei. Šalim se naravno. Na terenu nema prijatelja. Do početka utakmice svi smo veliki prijatelji, a na terenu smo protivnici. Ja samo želim da pobede najbolji, da ovo prođe u najboljem redu. Republika Srpska je u teškom momentu preuzela jednu veliku obavezu bez razmišljanja i nadam se da ćemo se pokazati kao sjajni domaćini“, poručio je prvi čovek Republike Srpske.

Šampionski prsten dobio je i predsednik Solnoka, Zoltan Tot, koji je istakao da mu je velika čast što je njegov klub primljen u ABA ligu.
“Zaista nam je velika čast da naš klub bude deo ABA lige, jer imamo od koga da učimo. Nadamo se da ćemo se pokazati kao dobri učenici. Zahvalan sam svima na prelepom daru, ali mislim da naš klub ovako nešto neće zaslužiti još dugi niz godina“, poručio je Tot.

Nakon prijema, u obližnjim parkovima primećeno je nekoliko manjih grupa navijača Igokee, koje se već u ranim popodnevnim časovima pripremaju za početak završnog turnira u Hali sportova u Laktašima.

 


tagovi

Jadranska ligaMilorad DodikSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara