""
""

Dominacija braće Gasol, Oklahoma ne grmi bez Durantule, Majami može i bez Lebrona

Vreme čitanja: 3min | čet. 30.10.14. | 09:01

Rondo posle popodnevne dremke odlučio da ipak zaigra za Boston i nosio Seltikse do pobede nad Bruklinom, Lejkerse šamara ko stigne

Posle mlakog uvoda i prvog dana nove sezone u kojoj smo imali samo tri meča, krenuo je pravi zalet u NBA ligi. Prethodne večeri odigrano je 12 mečeva u najkvalitetnijoj ligi sveta, a prštalo je od Bostona do Portlanda…

Izabrane vesti

Čikago je silovito započeo kampanju na Istoku! Bulsi su pregazili Nikse u Medisonu i deklasirali projekat svoje legende Fila Džeksona sa 104:80. Pau Gasol je na fantastičan način debitovao za klub iz Grada vetrova. Španac je razbio Nikse pod košem upisavši 21 poen i 11 skokova. Taž Gibson je imao poen više i tri skoka manje. Ubedljivo vođstvo je omogućilo Tibodou da ne forsira Dereka Rouza koji je za dvadesetak minuta na parketu upisao 13 poena. U NBA ligi je debitovao i Nikola Mirotić sa učinkom od pet poena i sedam skokova. Kod očajnih Niksa, Entoni je ubacio samo 14 poena…

Majami je započeo novi život bez Lebrona Džejmsa. Pobedom nad Vašingtonom. Ulogu vođe je preuzeo Kris Boš koji je Vizardsima isporučio 26 poena i 15 skokova, a Noris Kole je sa 23 poena ostvario rekord karijere. Pol Pirs je na debiju za Vašington zabeležio 17 poena.

Oklahoma je bez Kevina Duranta razbijena u Portlandu. Vestrbuk je pokušao da nadoknadi odsustvo Durantule, ubacio je 38 poena od čega 26 u prvom poluvremenu, ali odbrana Blejzersa je zatvorila njegove saigrače. Oldridž je dominirao u reketu i meč završio sa 27 poena.

Pravo cepanje mrežica je viđeno u duelu Bostona i Bruklina. Čak 226 poena! Seltiksi su dominirali od početka meča i već u prvom poluvremenu imali vođstvo od 26 poena, a gosti nisu ni lasom mogli da uhvate raspoloženog Ronda. Plejmejker Bostona je meč završio sa 13 poena, 12 asistencija i sedam skokova. Zanimljivo, one je tek sat vremena pred početka meča odlučio da će igrati, pošto je još rovit od povrede šake. Kaže da je posle popodnevene dremke odlučio da istrči na parket. Sjajno je razigrao ekipu, pa je čak još sedam Bostonovih košarkaša imalo dvocifren košgeterski učinak. Olinik je bio najefikasniji sa 19 poena, dok Netsima nije pomoglo ni 20 poena Mirze Teletovića. Hrvat Bogdanović je debitovao sa sedam poena za 26 minuta.

Centarski tandem Memfis Grizlija Zek Rendolf - Mark Gasol će i ove sezone terorisati rivale. Prvi put posle 14 godina, Grizliji su slavili u prvom meču sezone. U izuzetno zanimljivom i napetom meču, porazili su Minesotu. Mlađi Gasol je upisao 32 poena i devet skokova, Rendolf je imao 25 poena i 13 uhvaćenih lopti. Peković nije mogao da im parira u reketu, pa je za 26 minuta zabeležio pet poena i osam skokova.

Hjuston je posle trijumfa nad Lejkersima, ostvario i drugi trijumf u sezoni. Slavili su i na gostovanju Juti na čijoj klupi je debitovao Kvin Snajder. Haurad je opet bio nezadrživ sa 22 koša i 10 skokova, Harden je ispratio sa 18 poena, 10 asistencija i sedam skokova, a Ariza dodao 20 poena. Rokitsi imaju opasan napadački triling.

Lejkersi su pretpreli još jedan šamar, kojih će očigledno ove sezone biti mnogo. Feniks ih je pregazio i zatrpao im koš sa 119 poena. Ajzeja Tomas je za Sanse debitovao sa 23 poena, Goran Dragić je ubacio 18 poena. Kobe Brajant je na drugoj strani dao 31 poen, ali to nije pomoglo Lejkersima…

Najviše drame je viđeno u duelu Šarlota i Milvokija gde se igrao produžetak. Hornetsi su se vratili iz ponora u poslednjoj četvrtini, izborili produžetak u kojem je Kemba Voker postigao pobedonosni koš i zaokružio status junaka utakmice sa 26 poena.

Indijana Pejsersi su pokazali da će i ove sezone biti jedan od boljih ekipa Istoka. Savladali su skromne Sikserse na krilima razigranog Roja Hiberta koji meč zavšio sa 22 poena, osam skokova i čak sedam blokada.

Golden Stejt je rutinski slavio protiv najslabijeg tima u Pacifik diviziji - Sakramenta. Za pobedu na debiju trenera Stiva Kera je najzaslužniji bio Stef Kari sa 24 poena i 10 skokova. Nemanja Nedović nije igrao, Kuzmić je za šest minuta na parketu uhvatio jednu loptu.

NBA, rezultati

Indijana - Filadelfija 103:91
Šarlot - Milvoki 108:106
Majami - Vašington 107:95
Toronto - Atlanta 109:102
Memfis - Minesota 105:101
Njujork - Čikago 80:104
Juta - Hjuston 93:104
Feniks - LA Lejkers 119:99
Sakramento - Golden Stejt 77:95
Portland - Oklahoma 106:89
Denver - Detroit 89:79

(FOTO: Action images)


tagovi

Boston SeltiksLos Anđeles LejkersNBA ligaPau GasolRadžon Rondo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara