"Buvač"
"Buvač"

Dortmund pustio Buača da vodi Republiku Srpsku: Zove Marina, Subotića i Ibrahimovića

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.10.13. | 15:21

"To je za njega velika čast i mi nemamo problem s tim. On ima našu podršku, sve dok njegov rad kao selektora ne utiče na Dortmund”, rekao je sportski direktor Milionera Mihael Cork

BuvačDortmund je izašao u susret Željku Buvaču i dao zeleno svetlo da predvodi reprezentaciju Republike Srpske. "Srpski Mozak", kako nemački mediji nazivaju pomoćnika Jirgena Klopa, nedavno je izabran da bude selektor Republike Srpske i sa tom odlukom je upoznao čelnike Milionera.  
“Željko nas je informisao oko svega u vezi s tim slučajem. To je za njega velika čast i mi nemamo problem s tim. On ima našu podršku, sve dok njegov rad kao selektora ne utiče na Dortmund”, rekao je sportski direktor Milionera Mihael Cork.

Nemački mediji bavili su se time da će Buvač debitovati na klupi Republike Srpske najverovatnije protiv Srbije i da se traži najbolji mogući termin. Takođe dodaju da su kandidati da obuku dres ove reprezentacije Marko Marin, koji je rođen u Gradiški, kao i Neven Subotić koji je rođen u Banjaluci isto kao i Buvač. Čak se spominje da postoji mogućnost da će se stupiti u kontakt sa Šveđaninom Zlatanom Ibrahimovićem, čiji roditelji potiču iz Bosne i Hercegovine. Na radaru Buača je i Sejad Salihović
"Ozbiljno računamo na Marina. On nije u planovima Joakima Leva, što je dobro za nas. Što se tiče Ibrahimovića, svi znamo ko je on u fudbalu. Biće u našim planovima kada god ne bude bio zauzet sa reprezentacijom Švedske. Naš plan je da dovedemo velike zvezde, kao i talentovane igrače koji se još nisu dokazali kako u inostranstvu, tako i u našoj domaćoj ligi”, rekao je Buvač.

Republika Srpska neće biti jedina reprezentacija koja će bez problema igrati revijalne mečeve. Sličan status kod FIFA i UEFA ima selekcija Katalonija, koja je jednom prilikom igrala protiv naše reprezentacije. Članovi katalonskog tima su Karles Pujol, Ćavi i Serhio Buskets, a selektor je čuveni Johan Krojf.

(FOTO: Action images)

Izabrane vesti


tagovi

BiHBorusija DortmundEvropameđunarodni fudbalRepublika SrpskaŽeljko Buvač

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara