""
""

Dušan Basta: Sergej je najvažniji igrač Lacija, zamislite kakav će biti za nekoliko godina...

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.03.17. | 20:28

Iskusni univerzalac Rimljana sipa komplimente na račun mladog zemljaka

Lacio za sada sjajno gura i igra sezonu koja bi mogla da se završi iznad očekivanja. Na mestu su koje vode u Evropu, vrebaju plasman u Ligu šampiona, a u Kupu Italije su slatkom pobedom protiv Rome jednom nogom zagazili u finale. Ekipa Simonea Inzagija je u poslednje vreme zaista umela da obraduje svoje navijače...

Izabrane vesti

Među najzapaženijim pojedincima Nebeskoplavih u ovoj sezoni su srpski internacionalci Sergej Milinković Savić i Dušan Basta, dok napadač Filip Đorđević ima nešto manje bitnu ulogu pored raspucanog Imobilea.

Basta kaže da je plasman među prva tri tima i eventualna prohodnost do Lige šampiona ostvariv cilj.
„Možemo da završimo među najbolja tri, ima još da se igra do kraja. Ali ne smemo da pravimo greške. Šta god da bude na kraju, bio bih srećan da završimo među prvih pet i da se kvalifikujemo za Evropu“, kazao je Basta za italijanske medije.

Plavokosi univerzalac posebno ističe svog zemljaka Sergeja Milinković Savića koji je u svojoj generaciji jedan od najboljih fudbalera Evrope. Ove sezone je u domaćim takmičenjima upisao po šest golova i asistencija, standardan je, ali brojke ne mogu dovoljno da opišu koliko je bitan za igru Lacija. Basta se potrudio da to uradi...
„Sergej je sjajan momak, kompletan igrač i pokazuje veliki kvalitet. Mislim da je on najvažniji igrač našeg tima. A tek je na početku karijere... Zamislite kakav će biti za nekoliko godina. Ima ogroman potencijal za dalji napredak i kapacitet da postane pravi lider na terenu“.

Dok je Sergej član mlade reprezentacije Srbije i već neko čeka na šansu u A timu Orlova, Baste nema na spiskovima selektora u poslednje vreme. Upitan od italijanskih medija za status u nacionalnom timu, rekao je:
„ Za sada nam ide dobro i na putu smo da se kvalifikujemo na Mondijal. Taj uspeh bi dao sjaj srpskom fudbalu. Što se mene tiče, ne verujem da bi moj poziv na neki način uticao na projekat nove generacije u reprezentaciji. Ali nisam ja taj koji odlučuje o pozivu... Ko god bude igrao ili dobio poziv, ima obavezu da ostavi srce na terenu. Taj dres je svetinja i svako ko ga nosi, mora to da ima na umu“. 

(FOTO: Action images)


tagovi

Serija ASergej Milinković SavićLacioItalijaEvropaDušan Basta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara