""
""

Džaba Fenerovi milioni i Milanov poziv, kada noge ne slušaju: Ager otišao u penziju! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.06.16. | 12:30

I to u 31. godini...

Jedna stara izreka kaže da je život „nekom majka, a nekom maćeha“. U slučaju Danijela Agera negde je između, ali više naginje ka ovom drugom. Bar u fudbalskom smislu. 

Izabrane vesti

Danski štoper doneo je najtežu odluku u karijeri jednog igrača - da okači kopačke o klin ranije nego što to priroda nalaže. Mnogo ranije, već u 31. godini života. 

Razlog? Pa, noge jednostavno nisu htele da slušaju. Čovek koji je ostavio dubok trag u Liverpulu i koji je svojevremeno bio na pragu odlaska u Barselonu morao je da kaže - DOSTA - jer su mu povrede uticale i na život van terena. Toliko da je dres voljenog Liverpula morao da zameni opremom Brondbija, samo kako bi malo splasnuo pritisak koji je trpeo. Ali, svoj posao u klubu u kojem je ponikao odradio je pošteno i do poslednjeg atoma snage, do trenutka kada su noge skroz prestale da slušaju.
"Hvala svima za beskrajnu podršku. Bilo je ovo jedno veliko iskustvo. Tužan sam, ali morao sam da donesem ovakvu odluku i ona je prava. Srećan sam zbog svega što sam postigao", stajalo je u kratkoj poruci objavljenoj na društvenim mrežama. 

Ager se poslednjih dana dovodio u vezu sa Fenerbahčeom, koji mu je nudio luksuzni ugovor od 4.300.000 evra i dvogodišnju saradnju. U priči je bio i Milan, koji ga je mamio slavnim imenom i garancijama o uzdizanju nekih novih Rosonera. Ali, džaba! Sve je bilo uzalud, jer jedini poziv koji je Ager prihvatio bio je poziv zdravog razuma. Kraj karijere zarad zdravlja. 

Danijel Ager je najveći trag ostavio kao fudbaler Liverpula, za koji je igrao od 2006. do 2014. godine i za to vreme odigrao 232 utakmice, uz 14 golova. Važio je za jednog od najborbenijih igrača Redsa, uvek spreman da uđe i u najluđe duele samo kako bi sačuvao svoju mrežu. Bio je zamenik kapitena legendarnom Stivenu Džerardu i miljenik Kopa. Svoju ljubav prema klubu s Enfilda nikada nije krio, zbog čega mu je najteže bilo da kaže „zbogom“ najvećoj ljubavi.

Bio je i kapiten reprezentacije Danske, za koju je upisao 71 nastup.

Sa Brondbijem je bio osvajač duple krune u sezoni 2004/05, dok je sa Liverpulom uzeo Liga Kup 2012. i Komjuniti Šild 2006. godine. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

Premijer ligapenzijaLiverpulEvropaEngleskaDanijel Ager

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara