""
""

Džermejn Penant u sedmoj ligi

Vreme čitanja: 1min | uto. 08.08.17. | 09:45

Nekadašnjem asu Liverpula društvo će praviti premijerligaške zvezde Pol Končeski i Džejmi O'Hara

Nekadašnje krilo Liverpula i Arsenala Džermejn Penant (34) potpisao je ugovor sa polu-profesionalnim engleskim klubom Bilerikej Taunom. Nekadašnji as Premijer lige, koji je nastupao i za Votford, Lids, Birmingem i Stouk, napustio je Buri u maju ove godine.

Izabrane vesti

Klub iz Eseksa, koji se takmiči u sedmoj ligi engleskog fudbala, nedavno je doveo i nekadašnjeg reprezentativca Republike Irske Kevina Folija (32). Njih dvojica će se pridružiti starim premijerligaškim asovima Polu Končeskom i Džejmiju O'Hari koji već nose dres Bilerikej Tauna.

Penant je nastupao čak i u finalu Lige šampiona 2007. za Liverpul, dok je Foli u periodu od 2007. do 2015. zabeležio čak 175 utakmica u dresu Vulverhemptona. Pored njih dvojice, novi fudbaler ovog kluba je postao i nekadašnji junior Vest Hema Leo Čejmbers (22).

Zanimljivo, iako se radi o malenom engleskom klubu, Penant je dobio dvogodišnji ugovor, pa će sa njegovom zaradom troškovi zarada igrača u Bilerikeju prebaciti sumu od 30.000 funti nedeljno (33.000 evra).

Vlasnik i menadžer Bilerikeja Glen Templin otkrio je nedavno da je potrošio preko 2.000.000 evra na ovaj klub otkako ga je preuzeo u decembru 2016. a plan je da se za minimum pet godina dokopaju Fudbalske lige, odnosno Lige 2.

(FOTO: Action Images)


tagovi

LiverpulEngleskaDžermejn PenantDžejmi OHaraČempionšipArsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara