"Cvetković"
"Cvetković"

Džikićev Partizan je već drugačiji! Pobeda koja se čekala cele sezone (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.01.16. | 20:32

Crno-beli slavili u Novom Mestu s 75:70, prvi put u gostima u ovom šampionatu

CvetkovićAleksandar Džikić u Novom Mestu ne zna za neuspeh. U jednoj od najvažnijih utakmice sezone Partizan je ostvario tesnu pobedu u gostima protiv Krke - 75:70 . Čitav meč je prošao u egalu, timovi su se smenjivali u jednocifrenom vođstvu, a meč je odlučila  trojka Čedomira Vitkovca i mirna ruka Kevina Džounsa i Džamara Vilsona sa penala. I na drugom meču otkada je Džikić na klupi crno-belih odlučivala je egal završnica, ali je Partizan oba dobio, za razliku od većine mečeva do sada. Ovo je prva pobeda crno-belih u gostima ove sezone!

Na poluvremenu je Partizan imao prednost od devet poena razlike, ali se ona istopila već u prvim minutima drugog dela. U poslednjoj deonici ušlo se u neizvesnu završnicu u kojoj je Krka imala priliku da prelomi meč, vodila šest razlike, ali je Partizan dobrom odbranom i kontranapadima uveo meč u egal. Vitkovac je pogodio trojku za prednost na minut do kraja, a kasnije je i Džouns bio precizan sa linije penala, kao i Džamar Vilson. Konačno osmesi na licima crno-belih  i van Pionira.

Izabrane vesti

Najbolji u gostujućem timu bio je Aleksandar Cvetković (21p, 7as, 7ul) koji je bio pravi motor ekipe, pogađao je, asistirao, ali pored Kevina Džounsa nije imao pravu podršku u napadu. Rešavao je plej Partizana akcije i iz šuta i iz prodora, dva puta izborio 2+1, igrao agresivnu odbranu. Bio je pravi vođa na parketu uz Džounsa (19p) koji je pokazao da ima izuzetan šut s poludistance koji izluđuje sve njegove čuvare, kao i odličan ofanzivni skok. Kastrati je pravio najviše problema crno-belima, ubacio je 15 poena.

Krka je imala veoma loše šutersko veče za dva poena, ali se tokom čitavog duela održavala u igri uz pomoć dobrog šuta van linije 6,75. Upravo taj element igre nije bio dovoljno dobar kada je Partizan u pitanju, jer su crno-beli pogodili samo jednu trojku iz devet pokušaja.

Za goste iz Beograda debitovao je i novajlija Darel Vilijams koji je danas dobio dete, ali bi se moglo reći da se nije proslavio i da će mu biti potreban period privikavanja na stil košarke u ABA ligi. Postigao je četiri poena, a imao je i tri skoka i tri izgubljene lopte, a meč je završio s pet ličnih grešaka, a ista sudbina je zadesila i Božu Đumića koji je posle osam minuta u igri morao da napusti parket. Nije Vilijams delovao sigurno u rotaciji ni u odbrani ni u napadu, ali to je donekle normalno s obzirom da je odradio tek par treninga s ekipom.

Partizan u sledećem kolu 25. januara igra večiti derbi protiv Crvene zvezde, dok Krka gostuje MZT-u. Ova pobeda će svakako dati krila Džikićevim pulenima pred susret sa učesnikom TOP 16 faze Evrolige.

Pratite MOZZART i na našoj novoj Fejsbuk stranici!

(FOTO: MN Press)


tagovi

SrbijaJadranska ligaDžamar Vilson

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara