"Slavlje engleskih reprezentativaca"
"Slavlje engleskih reprezentativaca"

Englezi pregazili Peru, ali nikoga nisu uplašili (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 30.05.14. | 22:47

Staridž, Kejhil i Džagijelka pogađali za 3:0 na Vembliju. Ipak, u igri ekipe Roja Hodžsona bili su vidljivi mnogi nedostaci

Slavlje engleskih reprezentativacaUspešan, iako ne preterano ubedljiv početak Engleske u pripremama za Mundijal u Brazilu. Četa Roja Hodžsona je, istina, rezultatski pregazila Peru pobedom od 3:0, ali igrom nije oduševila Vembli.

Doduše, mogli bismo da pronađemo i nekoliko razloga za to. Pod broj jedan, engleski fudbaleri su poslednju utakmicu odigrali 11. maja što se svakako moralo osetiti na prvom testu meču za Svestko prvenstvo. Takođe, Hodžson je eksperimentisao sa formacijom 4-2-3-1, iako je u kvalifikacijama uglavnom forsirao 4-3-3 stil.

Izabrane vesti

Da li zbog toga ili nečeg sasvim drugog, tek gordi Albion je odigrao prilično slabih 65 minuta, tokom kojih bi kvalitetnije ekipe od Perua, poput Italije ili Urugvaja, koje će uz Kostariku biti protivnici Engleske u Grupi D, vrlo moguće i rešile pitanje pobednika.

U odbrani domaćeg tima su, naime, bile očite rupe zbog kojih su i ne preterano moćni Peruanci nekoliko puta opasno ugrozile Džoa Harta.

Sa druge strane, potvrdio se i strah engleskih navijača da im u timu jednostavno nedostaje kreacija, pa su Hodžsonovi izabranici imali velikih problema u trenucima kada se Peru povukao u bunker i šansu čekao iz kontre.

Probijanje tog bedema nije bilo posledica neke izgrađene akcije, već sjajnog šuta Danijela Staridža, koji je trećim golom na poslednjih pet mečeva nacionalnog tima koje je počeo u startnih 11, dokazao da će biti jedno od najopasnijih oružja ostrvskog tima u Brazilu.

Početak drugog poluvremena nije doneo naznaku bolje igre Engleza, ali se sve promenilo u periodu od 65. do 70. minuta kada su Peruanci dva puta podbacili u odbrani centaršuteva.

Prvo pas Lejtona Bejnsa i sjajna reakcija Geriha Kejhila, a potom i kardinalna greška golmana Perua Raula Omara Fernandeza posle koje se i Fil Džagijelka upisao u listu strelaca, pa su Englezi značajno popravili utisak.

Ali, nikoga nisu uplašili. Posebno ne Italijane i Urugvajce. Moraće to mnogo bolje da bi se prošla jedna tako jaka grupa. Ako, ipak, iz nekog razloga verujete u Džerarda, Runija i družinu probajte da taj osećaj naplatite. U kladionicama MOZZART kvota je njihovo osvajanje Mundijala je čak 40,00.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Perureprezentativni fudbalGeri KejhilFil JagjelkaEngleskaDanijel StaridžBrazil2014

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara