""
""

Eto ti sad Manćini: Kliši prvi pljunuo po treneru kod koga je bio nedodirljiv

Vreme čitanja: 1min | sre. 22.05.13. | 11:04

Francuski levi bek koji je kod Italijana igrao i više nego što zaslužuje je prvi od igrača Građana koji kritikuje smenjenog trenera

 

Izabrane vesti

Hrani kuče da te ujede, što bi kod nas rekli… Ako postoji fudbaler koji je u Mančester Sitiju imao “kredit” kod Roberta Manćinija, onda je to Gael Kliši. Francuski levi bek je (ne)zasluženo igrao u prvoj postavi umesto Aleksandra Kolarova, često bio najslabija karika tima, ali mu je Manćini bezrezervno verovao…

Sada kada je Italijan otišao iz kluba, prvi koji mu je uputio kritiku je upravo Kliši.
“Manćini je taj koji je bio trener i morao je da preuzme odgovornost. On je tu da donosi odluke. Kada su rezultati dobri dobiće zasluge, međutim kada je obrnuto, onda će morati da snosi posledice. Moramo biti svesni da je njegova krivica velika. Uprava je donela odluku i mi moramo da je poštujemo. Takođe, moramo biti iskreni i reći da jedan deo odgovornosti snose i igrači. Mi smo svesni da nismo u svakoj utakmici dali sve od sebe. Prvi put mi se dešava da u toku sezone doživim smenu trenera i pomalo sam bio u šoku”, rekao je Kliši.

Francuz za koga su se interesovali PSŽ i Monako je nedavno produžio ugovor sa Građanima do 2017. godine i tako zacementirao svoje pozicije na Itihadu, što će vrlo verovatno značiti i odlazak Aleksandra Kolarova iz tabora engleskog vicešampiona.

Kliši je kod Manćinija odigrao 28 prvenstvenih mečeva, sa više nego duplo većom minutažom u odnosu na Aleksandra Kolarova. Upisao je tri asistencije i nije postigao nijedan gol.

(FOTO: Action images)


tagovi

EngleskaEvropaGael KlišiMančester SitiPremijer ligaRoberto Manćini

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara