"Pogodak Lukakua"
"Pogodak Lukakua"

Everton rutinski do četvrtfinala: Barkli i Lukaku protutnjali kroz Bornmut (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.02.16. | 20:15

Domaćin promašio jedanaesterac u 38. minutu, što je na kraju platio eliminacijom iz FA kupa

Pogodak Lukakua

Everton je slavio kao gost u Bornmutu u zanimljivom meču sa 2:0, posle kojih se plasirao u četvrtfinale FA kupa. Ekipa Roberta Martineza mudro je sačekala da se domaćin izduva i ispuca u prvom poluvremenu, pa je u nastavku sa dva gola, svojih ponajboljih igrača Barklija i Lukakua, obezbedila prolaz u narednu fazu.

Izabrane vesti

Daleko od toga da je Bornmut bio bez šansi na ovom meču. Sami su domaćini krivi što su ispali magarci na kraju, jer u 38. minutu nisu iskoristili poklon penal. Posle kornera sa leve strane, Džejms Mekarti je igrao rukom u svom šesnaestercu, a sudija je pokazao na belu tačku. Ipak, neprecizan je bio Čarli Danijels, tačnije golman Robles je bio sjajan.

Ovaj detalj demoralisao je domaćina na poluvremenu, a nekoliko minuta u nastavku Everton je poveo i to kakvim golom Rosa Barklija... Sa dvadesetak metara, u svom stilu, šutirao je repreznetativac Engleske, a golman Federiči aposlutno ništa nije mogao da učini. Bio je to prelep šut.

Bornmut je pokušao da se vrati u igru posle tog detalja, ali je sve bilo gotovo u 76. minutu. Posle kornera sa desne strane lopta je gmizala oko peterca Bornmuta, a tamo se našao sjajni Romelu Lukaku koji je iz blizine rutinski pogodio za konačan trijumf Karamela od 2:0 i plasman među najboljih osam timova u najstarijem fudbalskom takmičenju na svetu. 

FA KUP - 1/8 FINALA

Subota

Arsenal - Hal 0:0

Reding - VBA 3:1 (0:0)
/Mekšejn 60, Hektor 72, Pjazon 90+4 - Flečer 55/

Votford - Lids 1:0 (0:0)
/Vuton 53. autogol/

Bornmut - Everton 0:2 (0:0)
/Barkli 55, Lukaku 76/ 

Nedelja

15.00 Blekburn - Vest Hem
16.00 Totenhem - Kristal Palas
17.00 Čelsi - Mančester Siti

Ponedeljak

20.45 Šruzberi - Mančester Junajted

(FOTO: Action Images) 


tagovi

Ros BarkliRomelu LukakuFA kupEvertonEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara